Bercakap tentang lawak, Nabil Ahmad tidak pernah mengecewakan dalam melakukan aksi-aksi jenaka malah setiap jenaka yang ditunjukkan tak pernah lari dari mengundang kontroversi atau isu panas.

Namun gandingan Nabil Ahmad dan Jihan Muse sebagai pengacara tetap di Gegar Vaganza musim keempat cukup menghiburkan seolah-olah dua pengacara ini tidak peduli dengan komen-komen negatif yang dilemparkan oleh netizen terhadap mereka.

IKLAN

Namun apa yang mengejutkan apabila mereka berdua melakukan aksi-aksi yang diluar batasan sewaktu mengacarakan rancangan tersebut berlangsung.

Salah satu aksi yang boleh dianggap lucah secara tidak sengaja dilakukan oleh Nabil dan Jihan dapat disaksikan menerusi video ini.

Kami di murai.my tidak mahu menyebut semula perkataan yang disebut oleh Nabil namun kami merasakan perkataan itu tidak sesuai diperdengarkan kepada penonton memandangkan ia berbaur lucah.

Dalam kes ini, hos seperti terlepas cakap dan stesen penyiar perlu mengawal hal-hal yang kurang sopan disebut oleh hos program. Hal ini bukan pertama kali berlaku malah dalam laporan Utusan Online Nabil memberitahu, dia akan terus mengekalkan konsep pengacaraan yang sama untuk program realiti popular itu walaupun ada pihak yang tidak berpuas hati.

Sebelum ini, murai.my ada menyiarkan artikel mengenai salah seorang peserta Gegar Vaganza, Hazami yang kurang selesa dengan gurauan Nabil namun Hazami sendiri sudah mengeluarkan kenyataannya yang dia tidak terasa.