Pengacara berbakat, Rina Nose secara tiba-tiba menjadi bualan hangat dikalangan netizen ini kerana dia secara rasmi tidak bertudung lagi pada hari ini.

https://www.youtube.com/watch?v=R5ow8Ju6jZc

Rina Nose tampil tanpa hijab untuk pertama kali di TV, ketika program nyanyian Dangdut Academy Asia 3 yang ditayangkan Indosiar Khamis tadi malam. Penampilan baru Rina ini menyusul muatnaik gambarnya di Instagram yang membuatkan orang ramai terkejut. Dia menulis;

IKLAN

“Manusia berubah. Pemikiran berubah seiring peristiwa yang dialaminya. Ketetapan hati pun berubah seiring pengalaman batinnya. Apabila masih ada manfaat kebaikan yang bisa diambil dariku, maka ambilah. Jika tidak, maka tinggalkanlah.

https://www.instagram.com/p/BbR9ZoIB8_v/?explore=true

Jika ada rasa kecewa, maka kecewalah seperlunya. Namun janganlah kekecewaan itu berlebih-lebihan hingga menjadi kebencian yang akan menimpakan musibah pada dirimu dan orang lain. Maka yang demikian itu akan lebih baik bagimu.

Terimakasih atas semua perhatian yang telah diberikan.”

Dalam muat naik gambar terbarunya yang memperlihatkan dirinya tanpa mengenakan tudung, Rina memberi alasan keputusannya tersebut. Dia dengan beraninya membuka ruangan komen pada pengikut jika mereka mahu meluahkan rasa kecewa terhadapnya. Hasilnya dia menerima komen sehingga mencecah 35 ribu komen.

Bukan di Instagram sahaja, di media sosial Twitter, nama Rina Nose juga banyak dibicarakan oleh netizen hingga menembus Trending Topic Indonesia.

Di Dangdut Academy Asia 3 sendiri, Rina Nose tampak santai dengan penampilan barunya. Ia terlihat mengikat rapi rambutnya. Walaubagaimanapun, Rina juga masih mengenakan pakaian yang cukup tertutup seperti biasa dia pakai ketika masih berhijab.

IKLAN