Hari ini, murai.my berkesempatan untuk hadir ke majlis tayangan ekslusif filem dari Three Pictues, The Kid From The Big Apple 2 yang ditayangkan di GSC Mid Valley. Filem ini adalah sekuel kedua filem yang pernah memenangi pelbagai anugerah di 7th Macau International Movie Festival dan Festival Filem Malaysia pada 2015.

Penonton Menangis Teresak – Esak

Tidak mengapa jika anda terlepas menonton siri pertama filem ini kerana sekuel kedua ini berlainan namun masih mengekalkan watak dan jalan ceritanya.

IKLAN

Pada mulanya filem ini pada anggapkan kami agak sedikit perlahan, namun lama – kelamaan filem ini berjaya membuatkan penonton tidak berkedip mata dengan pelbagai mesej kekeluargaan diselitkan. Malah penguasaan watak – watak yang dilakonkan membuatkan penonton menangis dan tidak kurang juga yang teresak – esak. Syabas diucapkan!

Sinopsis The Kid From The Big Apple 2

Membariskan pelakon – pelakon terkenal seperti Ti Lung, Sarah Tan, Jason Tan, Debbie Goh dan pelakon dari Hong Kong,Shaun Tam , sekuel kedua ini akan mula ditayangkan bermula 16 November ini dan akan disusuli di Singapura, Hong Kong dan Taiwan. The Kid From The Big Apple 2 mengisahkan penyatuan kembali Ti Lung dan Sarah sebagai pasangan ikonik datuk dan cucu.

Akan tetapi penyatuan mereka disusuri dengan pelbagai insiden sedih dimana Ti Lung menghidapi penyakit yang membuatkannya mudah lupa. Oleh itu, Sarah dan keluarganya berusaha untuk mengembalikan ingatan Ti Lung. Jika anda ingin tahu kesudahannya, pastikan anda ke pawagam berhampiran nanti!