Cukup meriah! Itulah yang boleh digambarkan pada Konsert Jelajah Ed Sheeran yang berlangsung di Bukit Jalil semalam. Manakan tidak, lagu-lagunya seperti Thinking Out Loud, Perfect dan Shape Of You sentiasa mendapat sambutan yang menggalakan di seluruh dunia. Untuk anda yang tidak tahu, terdapat beberapa insiden menarik telah berlaku sepanjang konsert beliau semalam dan murai.my bawakan 5 fakta menarik tersebut ;

1. Tiket Sold Out!

Kemunculan yang dinanti-nanti oleh peminatnya di Malaysia membuatkan tiket yang dijual laris dan berada di luar jangkaan! Manakan tidak, sejak dijual ianya telah habis dengan begitu pantas malah ada yang sanggup beli dengan harga yang jauh mahal dari pasaran. Untuk makluman tiket dijual dengan harga RM198, RM298, RM358, RM458.

IKLAN

2. 20 Lagu Tanpa Henti

Siapa perlukan pengacara majlis jika penyanyinya sendiri sudah mempunyai suara yang luar biasa. Walaupun tanpa pengacara majlis, konsert yang berlangsung semalam telah menghimpunkan 20 lagu dan dinyanyikan oleh Ed tanpa henti. Kagum!

3. Lamaran Perkahwinan Di Konsert

Ketika Ed sedang mendendangkan lagu Thinking Out Loud, perhatian secara tiba-tiba beralih ke tempat duduk penonton dimana salah seorang peminat Ed telah melamar kekasihnya dan gadis tersebut telah bersetuju dan ribuan penonton turut bersorak gembira.

4. Ed Sheeran Pakai Baju Harimau Malaya

Ketika selingan persembahan, Ed sempat menukar pakaian dengan memakai baju Harimau Malaya. Pandai dia ambil hati rakyat Malaysia!

5. Tiada Iringan Band

Ed Sheeran telah buktikan kemampuan vokalnya. Biarpun tiada iringan band, dan hanya ditemani gitar dan loop pedal, kemerduan suara Ed satu dalam sejuta.