Ibu kepada dua orang anak ini sangat mengutamakan keperluan anak-anaknya. Hasil perkongsian hidup dengan pelakon Farid Kamil, Diana Danielle telah dikurniakan dua orang cahaya mata, Muhammad (Chemad) dan Nur Aurora. Chemad ada membintangi iklan produk Lifebouy. Tidak dinafikan aksi bersahaja Chemad yang sangat comel mencuri perhatian penonton.

https://murai.my/14308-chemad-dapat-pujian-farid-kamil-tak-jangka-anak-boleh-berlakon/

Barang Mainan Rosak

api kali ini kisah anak perempuannya, Nur Aurora. Diana memuat naik gambar serta kapsyen yang meluahkan rasa kesal dan kecewa apabila barang mainan anak perempuannya, Nur Aurora mengalami kerosakan selepas dua jam dibeli.

Menurut laporan dari Utusan Online, disebabkan rasa tidak berpuas hati, Diana mengambil tindakan dengan menghantar laporan kepada pihak Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) terhadap pemilik kedai itu yang terletak dalam pusat membeli-belah Paradigm Mall.

View this post on Instagram

Please DONT go into this CHEATING shop in Paradigm mall if you want to buy toys for your kids. After buying, 2 hours later, this toy dah rosak. I bought it for almost double the price of a stroller I bought in Toys R Us years ago but the old stroller can last for well over 6 months, but this one, hari ni beli, hari ni rosak. The owner of the shop can even tell me the stroller rosak because my daughter was playing with it. Oh ok so toys sebenarnya utk apa? Tengok je? Kalau main sikit je dah boleh rosak it's not the child's fault, it's the shop's fault for bringing in very low quality toys! It couldnt even stand for 2 hours! Tak sampai sehari, and my daughter was at the baby gym playing, she hasn't had the chance to play with the stroller that much either! She put the babydoll in the stroller and pushed it around for a couple of minutes at a time, and she was gentle but a few hours later, the stroller material dah koyak dan putus! Kain mcm kain tissue nak salahkan budak. And the owner DID NOT WANT TO REFUND for the very low quality toy. Only exchange. If you want me to exchange for another poorly made but really expensive toy, I would rather not take anything at all. Tahu nak jual mainan mahal-mahal walaupun mainan tu tak ada kualiti. Grade E! They cheat you with their cheap toys. Baik beli kat pasar 5ringgit kalau rosak tak sakit hati. 🙌🏻 The owner said she doesnt care if I don't come to her shop anymore (if she can say that it's very clear she has no cares about what customers think of the toys she supplies) — oh trust me, this is the first and last time and that's the best thing I should do to protect my money! jadi I sarankan kepada semua, sebelum kena tipu, baik janganlah jejak kaki ke kedai seperti ini. *** Aduan kepada KPDNKK sudah dibuat.

A post shared by Diana Danielle (@dianadanielleb) on

IKLAN

“Saya tidak mahu perkara yang sama terkena kepada orang lain. Saya menyuarakan kejadian ini agar ada pihak yang mendengar dan mengambil tindakan sewajarnya bagi membantu kami sebagai pengguna.

“Ramai yang menasihatkan saya supaya melaporkan perkara ini kepada pihak KPDNKK sebagai susulan daripada kenyataan saya di akaun Instagram.

“Buat masa ini belum ada sebarang tindak balas daripada pihak berkenaan memandangkan saya baru sahaja menghantar laporan tersebut malam tadi,”

Rata-rata netizen menyokong tindakan Diana dan berharap pemilik kedai itu dikenakan tindakan undang-undang.

Jika Diana Danielle bengang dengan barangan mainan rosak, sebelum ini ada juga selebriti yang tidak berpuas hati mengenai sebuah syarikat perkhidmatan teksi. Chef Wan naik angin apabila menyedari kereta yang dinaikinya tidak bersih malah keadaan dalam kereta juga barbau sehinga meloyakan. Lihat artikel di bawah.

IKLAN

https://murai.my/20468-chef-wan-naik-angin-pemandu-uber-kurang-ajar/

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry