Konsert minggu keempat Gegar Vaganza menyaksikan kejutan dimana Haida menjadi peserta ketiga yang tersingkir selepas diumumkan semalam di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil.

Tersingkir Kerana Tidak Popular

Bertemakan ‘Berdua Lebih Baik’, Haida terpaksa akur dengan markah terendah, 53.2 peratus selepas dinilai juri profesional, Datuk Ramli MS, Hetty Koes Endang dan Datuk Suhaimi Mohd Zain atau lebih mesra disapa sebagai Pak Ngah.

Haida yang menyanyikan lagu Memori Daun Pisang bersama artis jemputan, Ezad Lazim turut mengejutkan ramai pihak kerana pada minggu sebelum ini beliau diantara peserta yang mendapat markah tertinggi. Memetik kata -kata Hetty Koes Endang sebagai juri tetap, beliau melihat Haida dan Ezad seperti tiada keserasian.

“Lagunya bagus, namun semasa nyanyian duet tiada harmoni dan seperti tak ada keserasian. Nampak tak lengkap, ini adalah pertandingan!,”

Berlainan pula komen yang diberi netizen di Twitter kerana mereka menganggap Haida tersingkir kerana tidak popular adalah salah satu faktor mengapa beliau tersingkir.

https://murai.my/25718-video-sam-innuendo-pengsan-kena-prank-pontianak-di-gegar-vaganza/

Keputusan Penuh Minggu Keempat Gegar Vaganza

Pada minggu ini, Elyana yang menyanyikan lagu Aku Yang Tersakiti duet bersama Aepul Drama Band sekali lagi memenangi Anugerah Gelora Vida Vaganza untuk kali ketiga berturut-turut. Untuk pembaca murai.my yang tertanya apakah keputusan penuh minggu keempat, ini adalah keputusannya ;

1. Hazami – 86%
2) Liza Hanim – 83.6%
3) Aishah – 80.6%
4) Firman – 67.8%
5) Tia Jinbara – 67.8%
6) Lan Kristal – 67.8%
7) Elyana – 65%
8) Syura -61%
9) Aqasha – 58%
10) Haida – 53.2%