Prestasi keputusan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) tahun ini menunjukkan peningkatan berbanding 2016, namun adakah ramai Rakyat Malaysia ambil tahu mengenai hal ini?

Spekulasi kisah cinta pasangan popular, Nur Fazura dan Fattah Amin terjawab dalam satu sidang media yang diadakan di sebuah hotel terkemuka. Adakah ini yang rakyat Malaysia perlu ambil tahu?

IKLAN

5 Sebab Mengapa Keputusan UPSR Lebih Penting Dari Sidang Media Fattah Amin dan Fazura

  1. Keputusan UPSR mungkin perlu ambil tahu jika ada ahli keluarga atau sanak- saudara yang menduduki ujian ini. Maka pada saat ini lah, ibu bapa akan banding-bandingkan keputusan UPSR anak mereka dengan orang lain. Namun sidang media Fattah Amin dan Fazura tak perlu melibatkan ahli keluarga. Sesiapa yang tak kenal dengan pasangan ini pun tiba-tiba terasa mahu ambil tahu. Mungkin disebabkan populariti yang mereka raih membuatkan semua orang akan ambil tahu.
  2. Setiap tahun kita akan mendengar berita mengenai keputusan dan pencapaian UPSR, namun sidang media Fattah Amin dan Fazura hanya berlaku sekali dalam seumur hidup. Hebat tak?
  3. Keputusan UPSR boleh dilihat menerusi Buletin Utama atau berita di semua siaran TV atau radio namun sidang media Fattah Amin dan Fazura hanya boleh ditonton secara LIVE di media sosial. Jadi ramai yang ternanti-nanti. Nikah ke Idak! Baru bertunang rupanya. Ok fine!
  4. Keputusan UPSR tidak ada spekulasi yang sensasi di mana setiap hari ada liputan mengenainya sebelum ia diumumkan. Semua orang redha je dengan keputusan sambil menada tangah mohon doa! Lain pula  dengan hubungan Fattah Amin dan Fazura, cerita mereka telah mendapat perhatian media hampir setiap hari. Orang tidak blog pun boleh ada blog buat kisah mereka.
  5. Keputusan UPSR seolah-olah dapat dijangka bahawa pencapaian akan meningkat, namun pengakuan Fattah Amin dan Fazura memang tak dapat jangka. Desas-desus mereka sudah bernikah meleset sama sekali. Kepuasan mendengar pengakuan mereka lebih penting supaya rakyat Malaysia dapat tidur nyenyak malam ini.

Rata-rata netizen di media sosial agak keliru dengan isu semasa di Malaysia kerana nampaknya segelintir daripada kita lebih mementingkan isu peribadi selebriti daripada pencapaian pendidikan dalam negara.

Sebaliknya lebih tertarik dengan pelbagai spekulasi telah timbul mengenai hubungan pasangan pelakon dan penyanyi ini. Dalam sidang media tersebut, Fattah menegaskan bahawa dia belum bernikah dengan Fazura namun keluarganya sudah menghantar rombongan merisik dan masuk meminang ke rumah Fazura pada 13 November yang lalu.

Peristiwa ini sepatutnya kita meraikan kejayaan murid-murid tahun enam yang berjaya mendapat keputusan yang baik dalam UPSR namun hal ini seolah-olah tenggelam dengan isu sensasi mengenai hubungan Fattah Amin dan Fazura. Renung-renungkan!