Menjadi selebriti paling popular adalah satu ‘tiket’ buat mereka dan juga tidak kurang tempiasnya juga terkena pada ahli keluarga mereka. Malah percaya atau tidak, anak mereka juga melebihi populariti mereka meskipun tidak terlibat secara langsung dalam dunia seni. Sebagai bingkisan 2017, murai.my bawakan 5 keluarga selebriti paling popular yang mendapat publisiti meluas sepanjang 2017.

1. Keluarga Hairul Azreen Dan Hanis Zalikha

Menduduki tangga teratas, pasangan ini bukan sahaja popular, malah anak mereka, Yusuf Iskandar serta kucing keluarga ini Bujibu Chempel turut popular. Sehingga kini, pengikut Yusuf Iskandar di Instagram mencecah hampir 2 juta pengikut.

IKLAN

2. Keluarga Zain Saidin Dan Rozita Che Wan

Tidak dinafikan keluarga mereka sememangnya menjadi ‘trend setter’ yang begitu gemar berfesyen. Malah setiap dari mereka turut mempunyai pengaruhnya masing – masing.

3. Keluarga Awal Ashaari Dan Scha Al- Yahya

Jika ditambah jumlah pengikut mereka, ianya mampu mencecah hampir 12 juta pengikut di Instagram. Tidak hairanlah jika Awal, Scha dan anak mereka, Lara Alana sering kali menjadi duta kepada sesetengah produk.

4. Keluarga Tomok

Kemana tumpahnya kuah jika tidak ke nasi bukan? Bakat nyanyian yang dimiliki Tomok turuti diwarisi pada anak -anaknya terutama anak sulungnya Arrian. Sejak dilahirkan lagi, anak – anak Tomok mencuri perhatian dengan keletah mereka sehingga turut mempunyai rancangan mereka tersendiri.

5. Keluarga Amar Baharin Dan Amyra Rosli

Belum pun lahir, cahaya mata sulung Amar Baharin dan Amyra Rosli sudah mempunyai ratusan ribu pengikut di Instagram. Dinamakan ‘Baby A’ populariti keluarga ini dijangka bakal meningkat secara mendadak apabila rancangan khas mengenai keluarga dan bayi mereka bakal ditayangkan tidak lama lagi.