Masih segar dalam ingatan kami watak Opie yang dipegang oleh Elyana menerusi drama Dunia Baru yang pernah mencetuskan fenomena suatu ketika dahulu. Dek kerana drama itulah, ramai yang ingin sambung belajar di institusi yang menjadi lokasi penggambaran drama ini. Sesungguhnya tidak dinafikan Elyana seorang yang berbakat besar.

Sherry Ibrahim Sedih, Anggap Elyana Wonder Woman

Selepas Elyana umumkan dirinya kini berada di tahap empat kanser lyhmphoma, ribuan komen peminat membanjiri ruangan Instagram miliknya dengan mendokan terbaik untuknya dan turut meminta supaya Elyana terus kuat melawan penyakit tersebut. Rata-rata komen dari netizen turut sedih dengan khabar berita tersebut dan turut meninggalkan kesan pada sahabat baiknya, Sherry Ibrahim.

View this post on Instagram

To my beautiful,talented,humble,caring,funny,generous,kuat makan,good listener,someone i can talk to ..,share so many secrets with and someone yang always bagi i semangat dlm bidang nyanyian and also an amazing beautiful soul that i’ve known for years … From the first drama we involved together which is Dunia Baru after that Renjis1&2 until the last one we did Keluarga Karaoke , Those days was so much fun! My dear Nana i just want you to knw what you did today was really brave and YES you always be that ‘Wonder Women’ yang i always look up to and when i saw few of the interview tonite makes me really sad but then teringat yg you pernah pesan kat i you tak suke kawan you sedih dgn ape yg you terpaksa go through. That’s why when we chat over the phone you mention je pasal bende tu i kene kuatkan semangat and tak nak you tau yg i sebenarnye sedih sgt2.. dont knw what to say and react, but can only pray for you and check on you frm far….. Apa2 pun you are one of the best kewlest friend yg i kenal lama dlm industri ni… Sangat kagum dengan you , seorang sahabat yang sangat baik & setia and I LOVE YOU SO MUCH. Semoga ALLAH lindungi you my 🦀 @elyanaofficial ❤️👩‍❤️‍👩

A post shared by Sherry Ibrahim (@sherryibrahim) on

Perkongsian Sherry itu ternyata menyentuh hati ramai peminat dan pengikutnya di Instagram dan Sherry turut berpesan pada Elyana agar tidak bersedih dengan keadaannya walaupun ia perkara sukar untuk dilakukan.

IKLAN

Rakan Artis Turut Bersedih

Selain Sherry, rakan – rakan artis lain seperti Syura, Fazli Zainal,Siti Nordiana, Datuk Seri Siti Nurhaliza dan ramai lagi turut meluahkan rasa sedih mereka kepada Elyana.

Menurut Syura, beliau terpaksa berlakon dan berpura-pura tidak tahu mengenai penyakit Elyana supaya beliau tidak berasa sedih. Untuk Elyana, kami doakan supaya diberi kesembuhan dan semoga terus cekal melawan penyakit ini.