Seperti yang dijangka, penjualan iPhone X sememangnya laris! Walaupun harganya paling mahal dalam sejarah iPhone iaitu mencecah 5 ribu ke atas, penjualannya tetap mendapat sambutan terutamanya di Malaysia

Penghantaran Di Malaysia Dipertingkatkan

Buktinya, selepas dilancarkan sejak minggu lalu, masa penghantaran selepas membeli sebuah iPhone X di Malaysia dari satu sehingga tiga hari telah dipertingkatkan menjadi 1 hingga 2 minggu ke tangan pembeli. Buat anda yang ingin mendapatkannya, mungkin perlu tunggu sedikit masa sebelum memiliikinya.

IKLAN

Dari 150 Ribu Ke 500 Ribu

Manakan tidak, Tempoh penghantaran yang kini berpadanan dengan pasaran-pasaran lain di dunia membuktikan rakyat Malaysia turut meminati model ini. Malah, untuk pengetahuan anda, Apple telah mengeluarkan sehingga 500,000 iPhone X sehari berbanding 150,000 unit sehari pada awal pelancaran sebelum ini. Apa komen anda pula mengenai jualan iPhone 8?

Masa penghantaran yang lama ini ialah petanda permintaan lebih tinggi dari penawaran. Ini semestinya berita baik bagi Apple selepas jualan iPhone 8 yang agak lesu.