Di mana sahaja dia berada atau lakukan apa saja, pasti ada yang menjadi “pembenci”. Pelakon terkenal Fattah Amin berkata, mereka ini sebenarnya mempunya rasa hasad dengki atau cemburu mendalam.

Artis Paling Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian 3.0 (ABPBH 3.0) sentiasa dilukai oleh orang-orang dianggap pemberi racun itu, yang telah mencemuh kerjaya sehingga mendapat tempias pada pasangan hidupnya  aktres Nur Fazura Sharifuddin.

IKLAN
View this post on Instagram

#ask2017

A post shared by Fattah Amin (@fattahaminz) on

Walaupun pasangan yang digelar “Fattzura” sudah bernikah pada malam Isnin dalam satu majlis peribadi di Kuala Lumpur, ‘haters’ tetap terus lemparkan penghinaan tanpa belas kasihan mereka.

“Saya berasa sedih dan sangat menyakitkan menerima penghinaan daripada orang yang egois. Bagaimanapun, saya tidak membenci mereka, saya memaafkan kerana ibu bapa saya selalu memberitahu saya bahawa tidak baik untuk berdendam, “

Kredirt Foto: NUR ADIBAH AHMAD IZAM (NST)

Fattah ditemuia dalam satu majlis untuk menerima hadiah ABPBH 3.0 sebuah kereta Peugeot 408 e-THP yang ditaja oleh Kumpulan Naza di Balai Berita. Fattah memberitahu akhbar bahawa dia akan memberikan kereta kepada ibu bapanya.

Majlis yang dihadiri oleh editor eksekutif Berita Harian, Datuk Ahmad Zaini Kamaruzaman, pengurus besar kanan Nasim Sdn Bhd, Yasser Awan, dan editor hiburan Berita Harian Shamshul Azree Samshir telah diadakan di Balai Berita, Jalan Riong, Bangsar, Kuala Lumpur semalam.

View this post on Instagram

Hers 💙

A post shared by Fattah Amin (@fattahaminz) on

Fattah berkata beliau memilih untuk memaafkan individu yang menghina beliau, kerana tingkah laku mereka “hitam-hati” adalah kerana daripada rasa tidak selamat dan masalah peribadi.

IKLAN

“Saya hanya berdoa mereka akan mendapaat hidayah dan mengubah cara mereka – Perkara ini tidak baik untuk kesihatan rohani dan fizikal untuk menghina orang lain.”

Fattah juga berkata beliau dan Fazura berjanji untuk mengadakan dua majlis perkahwinan pada suku pertama tahun depan untuk peminat dan rakan media.

Sumber NST