Tahun 2017 menyaksikan ramai selebriti mengambil keputusan untuk menamatkan zaman solo mereka dengan berkahwin dengan pilihan hati dan ramai juga yang berkahwin sesama artis. murai.my menyingkap kembali beberapa perkahwinan selebriti ini yang meraih gelaran Wedding Of The Year bagi tahun 2017

1. Ummi Nazeera & Dr Izzar 

Siapa sangka disebalik perwatakannya, Ummi Nazeera simpan satu impian untuk berkahwin dalam tema yang diinginkannya. Majlis resepsi kedua – dua belah pihak pengantin kelihatan begitu gah dan meriah dengan perhiasan perkahwinan dan busana yang digayakannya.

IKLAN

2. Izara Aishah & Adib Khalid 

Selepas sahaja gambar pernikahan beliau yang bertemakan Bollywod dikecam netizen gara – gara memakai kerudung yang kelihatan seperti roti tisu, Izara yang berkahwin dengan anak ahli perniagaan terkenal Datuk K, Adib Khalid beliau nampaknya berjaya ‘membalas dendam’ dengan memakai busana yang kelihatan begitu cantik sekali serta dipuji oleh kebanyakan tetamu dan rakyat Malaysia.

3. Mawar Rashid & Raf Yaakob


Majlis resepsi pasangan ini mencipta sejarah apabila kek perkahwinan mereka telah dinobatkan sebagai kek perkahwinan tertinggi pernah dihasilkan dengan menggunakan sebanyak 7,777 biji kristal dengan ketinggian 13 kaki

4. Fattah Amin & Fazura

Meskipun tarikh majlis resepsi kedua-dua pasangan ini belum diumumkan lagi secara rasmi, kami di murai.my agak pasti perkahwinan mereka bakal meraih Wedding of The Year. Kita tolak ke tepi soal bajet perkahwinan dan juga busana yang bakal digayakan oleh mereka.

Tetapi cuba lihat dari segi populariti dan juga liputan media ke atas pasangan FattZura ini. Terlalu banyak! Tidak hairanlah perkahwinan couple of the the year ini juga akan meraih gelaran yang sama kelak.