Malam suku akhir Gegar Vaganza 4 yang berlangsung malam tadi menyaksikan Aqasha tersingkir.Bertemakan Jangan Tak Tahu, Aqasha yang menyanyikan lagu That’s Why You Go Away dari Michael Learns To Rocks menduduki markah terendah manakala Liza Hanim menggungguli tangga teratas dengan memperoleh 76.1% markah

Persembahan Paling Teruk Aqasha

Seperti menepati ramalan, Aqasha yang memperolehi 43.8% markah terpaksa mengucapkan selamat tinggal kepada pentas Gegar Vaganza. Boleh dikatakan minggu ini adalah persembahan beliau yang paling mengecawakan.

IKLAN

Aqasha atau nama sebenarnya Firdee Akassya Rosli turut mengundang rasa kecewa pada juri tetap program itu, Dato Ramli MS.

“Apa sudah jadi dengan anda? Saya tidak boleh cakap apa-apa,”

Persembahan Minggu Keenam Hambar

Bukan sahaja Aqasha, malah rata – rata persembahan peserta minggu ini kelihatan sedikit hambar dan turut dikatakan oleh netizen di laman Twitter. Kami di murai.my menganggap mungkin tema minggu ini yang kebanyakkannya adalah lagu baru seperti tidak begitu ‘kena’ dengan peserta yang rata-ratanya terkenal di era 90an. Markah keseluruhan minggu ini adalah

1. Liza Hanim: 76.1%

2. Hazami: 73.6%

3. Aishah: 67.6%

4. Tia Jinbara: 67.3%

5. Firman: 67%

6. Syura: 60.9%

7. Lan: 60.6%

8. Aqasha: 43.8%

IKLAN

Konsert Separuh Akhir & Akhir Menawarkan Sudut Tonton VR360

Dalam perkembangan lain, Astro menerusi satu kenyataan memberitahu akan menawarkan pengalaman menonton GV4 peringkat separuh akhir dan akhir GV4 secara langsung dalam sudut tontonan VR360 dimana ia membolehkan penonton yang mempunyai gajet menyokong sistem ini merasai pengalaman menonton dengan lebih nyata dan jelas pada setiap situasi di pentas.