Saat menonton filem animasi Coco baru – baru ini teringat pula kami pada lagenda muzik antarabangsa, mendiang Elvis Presley yang turut menjadi kegilaan peminat – peminat muzik bergenre pop and roll suatu masa dahulu

Wajah Persis Elvis

Meskipun sudah lama meninggal dunia, nama Elvis terus dikenang serta ‘tempias’ nya turut terkena pada ahli keluarga beliau. Baik dari isteri sehinggalah ke cicitnya, media antarabangsa terus memburu perkembangan Elvis sehingga ke hari ini.

IKLAN

Hasil carian mereka, siapa sangka gadis cantik yang dikenali sebagai Riley Keough merupakan cucu Elvis! Bukan sahaja cantik, malah wajahnya juga saling tak tumpah seperti Elvis.

Anak Tiri Michael Jackson dan Nicholas Cage

Sebelum berpisah, Elvis telah berkahwin dengan Priscilla Presley dan mempunyai seorang anak perempuan Lisa Marie Presley. Lisa Marie tidak lama kemudian telah berkahwin sebanyak 4 kali dimana perkahwinan pertamannya bersama Danny Keough dan melahirkan Riley Keough yang kini berusia 28 tahun.

Untuk pengetahuan pembaca murai.my, Michael Jackson dan Nicholas Cage sebelum ini merupakan bapa tiri Riley. Hasilnya Riley kini turut popular seperti datuk dan bapa tirinya apabila mula berjinak dalam dunia peragaan dan lakonan.