Baru-baru ini murai.my antara yang pertama menyiarkan kisah mengenai isu pelakon, Ika Nabella yang tular gara-gara mencium mulut suaminya menggunakan aplikasi Boomerang di sebuah majlis perkahwinan.

Netizen Kurang Senang

Meskipun bergelar suami isteri, perilaku mereka itu dilihat seperti kurang sopan kerana memuat naik gambar tersebut di Instagram. Terdahulu, Mia Ahmad turut terkena tempias yang sama kerana mencium pipi suaminya yang juga pemain bola JDT, Izham Tarmizi.

IKLAN

Tidak Sengaja

Menjelas lebih lanjut mengenai insiden tersebut, Ika berkata adegan bercium itu bukanlah sesuatu yang disengajakan dan memohon maaf pada pihak yang tidak suka melihat videonya itu.

“Saya minta maaf kepada mana-mana pihak yang tidak selesa atau rasa geli dengan video tersebut. Kalau anda lihat betul-betul saya bukan cium mulut dengan suami. Malah, kami tidak merancang untuk melakukannya. Ia berlaku secara tidak sengaja. Suami nak cium pipi tapi saya toleh terkena bibir. Malah, saya tergelak sebab rasa kelakar,”

Kalau benarlah tidak sengaja sekali pun, murai.my merasakan Ika tidak patut memuatnaik gambar berkenaan. Maklumlah sebagai ‘public figure’ ini kenalah beri contoh terbaik. Takut pula jika ada peminat yang masih kecil melihat gambar tersebut, ianya bukanlah sesuatu yang elok ditunjuk.