Pelakon Zarina Zainuddin telah berkongsi perasaan bersyukur selepas ibunya mengambil keputusan untuk bertudung. Zarina memberitahu sangat gembira kerana selendang yang diberikan telah membuka hati ibunya.

View this post on Instagram

Assalamuaikum Allhamdulillah sebulan mak saya duduk dengan saya hari tu.. Asyik bertekak dengan mak jer…lepas tu saya minta maaf balik cepat2 takut saya airmata dia tertumpah.. Saya cakap kat orang gaji saya sabar dengan mak dia nak mengajar tu..Allhamdulillah masa mak nak balik ke Ipoh saya bekalkan dia selendang .. Saya cakap mak pakai lah selendang dulu..nanti bila mak rasa betul betul yakin iklas kerana Allah mak pakai terus yea.. Mak peluk saya..dia panggil saya ina permata delima mak.. Saya sayang mak saya walaupun kecik dulu opah yang jaga saya saya tetap ingat jasa mak lahirkan saya di dunia ini .. Dah besar jumpa balik saya susah nak terima mak..ada dendam yg saya simpan kenapa dulu mak tak jaga ina ..kenapa opah atok dan makyang yang jaga ina Soalan saya terjawab bila mak berusaha menangi hati saya bila dia bawak saya ke kuala lumpur sebab saya dapat masuk dewi remaja masa tu.. Terus menumpang di rumah tok alang saya..dari rumah setinggan hingga lah kami menyewa rumah teres di kampung medan dan maklah yang bekerja siang malam nak belikan saya baju cantik mekap untuk saya casting dan masuk kelas modeling kelas lakunan dengan m.jamil Sarimah Film Production dulu.. Terima kasih Ya Allah Sekarang mak dah bertudung..ina sayang mak dunia akhirat..ini cerita pendek saya yang saya kongsi cerita panjang dlm hidup saya biar saya simpan dlm ingatan saya selagi saya bernafas…. Salam subuh 💕

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) on

IKLAN

“Allhamdulillah masa mak nak balik ke Ipoh saya bekalkan dia selendang, Saya cakap mak pakai lah selendang dulu, nanti bila mak rasa betul betul yakin ikhlas kerana Allah mak pakai terus ye. Mak peluk saya dan dia panggil saya ina permata delima mak”

Zarina turut berkongsi kisah silamnya di mana suatu ketika dahulu dia pernah simpan rasa dendam terhadap ibunya. Ini kerana sejak kecil dia dibesarkan oleh datuk dan neneknya.

“Saya sayang mak saya walaupun sewaktu nenek yang jaga. Saya tetap ingat jasa mak lahirkan saya di dunia ini. Dah besar jumpa balik saya susah nak terima mak. Ada dendam yang saya simpan kenapa dulu mak tak jaga saya. Kenapa Datuk dan Nenek yang jaga saya”

Siapa sangka, karier seni Zarina bermula selepas dia dibawa oleh ibunya ke Kuala Lumpur untuk menyertai Dewi Remaja.

“Mak berusaha menangi hati saya bila dia bawa saya ke kuala lumpur sebab saya dapat masuk dewi remaja masa tu. Terus menumpang di rumah tok alang saya. Dari rumah setinggan hingga lah kami menyewa rumah teres di kampung medan dan maklah yang bekerja siang malam nak belikan saya baju cantik mekap untuk saya casting dan masuk kelas modeling kelas lakonan dengan m. jamil Sarimah Film Production dulu. Terima kasih Ya Allah”

Seperti mana yang kita tahu, Zarina Zainudin berkahwin dengan Datuk Seri Dr. Abdul Raihan Wan Jaafar dan ketika itu usia Zarina 22 tahun. Seperti yang kita sedia maklum, Zarina merupakan isteri kedua kepada Abdul Raihan dan madunya bernama Datin Seri Noorhasimah Mohd. Noor.

Perkahwinan Zarina dengan ahli perniagaan berkenaan dikurniakan empat cahaya mata iaitu kembar Muhmmad Razil Azrai, Muhammad Raizal Azrai, Muhammad Naim Azrai dan Muhammad Adam Azrai.

IKLAN