Kenyataan Presiden Amerika Syarikat Donald Trump yang mengakui Jurusalem sebagai ibu kota Israel telah memancing reaksi dunia.[murai.my] Ramai yang kecewa dengan kenyataab Trump dan bimbang terjadinya konflik antara Israel dan Palestin.

Salah seorang yang kecewa dengan sikap Donald Trump tersebut adalah ayah dari model antarabangsa Gigi dan Bella Hadid, Mohamed Hadid. Ahli perniagaan berusia 69 tahun itu mengaku sedih dengan kenyataan Trump.

IKLAN

Mohamed Hadid dilahirkan di Palestin meskipun sekarang menetap dan menjadi warga negara Amerika Syarikat. [murai.my]  Dia bimbang negeri tempat lahirnya kembali akan menjadi pertumpahan darah akibat kenyataan Donald Trump tersebut.

Memilik 2 Anak Perempuan Yang Popular

Mohamed Hadid atau nama penuhnya Mohamed Anwar Hadid yang lahir di Palestin, 6 November 1948.[murai.my] Mohamed Hadid merupakan pengusaha hartanah yang cukup berjaya di Amerika Syarikat.

Mohamed Hadid sudah bernikah dua kali. Yang pertama Mary Butler kemudian bercerai dan kemudian bernikah dengan Yolanda Hadid.[murai.my]  Dari pernikahannya dengan Yolanda Hadid, Mohamed Hadid dikurniakan dua orang putri cantik Gigi Hadid (22) dan Bella Hadid (21) yang keduanya menjadi model Victoria Secret.

Sumber Huffpost