Pramugari Tertua di Dunia Masih Berkhidmat Di American Airlines

2

Umur ternyata tidak menjadi penghalang untuk melakukan banyak hal. Wanita yang dikenali sebagai Bette Nash, nenek yang seharusnya sudah berada di rumah dan melakukan aktiviti keluarga ini rupanya masih ingin bekerja dengan meneruskan kariernya sebagai pramugari.

Bagaimana agaknya cabaran menjadi pramugari tertua di dunia?

IKLAN

Ini dia Bette Nash, yang dikatakan sebagai pramugari tertua di dunia.[murai.my] Mana tidaknya, usianya sudah 81 tahun tau!

Bette telah menjadi pramugari American Airlines selama 60 tahun lamanya!Lihat foto ketika dirinya muda, cantik ya?

Dia telah menjadi pramugari semenjak usia 21 tahun, setia betul dengan bidang pekerjaannya.

Bette menjadi salah satu saksi mata perkembangan dunia penerbangan di Amerika Syarikat. Dirinya sudah mula bekerja semenjak harga tiket pesawat masih sekitar RM50.

Kini dia menjadi pramugari yang paling senior. Walaubagaimanapun, ketika bertugas, dirinya selalu tampil rapi dan tiada beza dengan pramugari yang lebih muda daripadanya.

Nama Bette dikenali ramai orang, terutama para penumpang yang rutin menggunakan American Airlines. Kebetulan ada penumpang yang  Bette kenal kerana sering naik pesawatnya.

Bette sendiri merupakan pekerja kyang rajin. Kadang-kadang dia terpaksa pulang hingga pukul 2 pagi, dan setelahnya berada di rumah untuk melayan anak lelakinya yang mengalami gangguan mental.

IKLAN

Oleh sebab terlalu lama menjadi pramugari, Bette pun pernah satu pesawat dengan beberapa ahli politik Amerika Syarikat. Malah dirinya juga pernah satu pesawat dengan John F. Kennedy Jr. Inspiratif ya kisahnya, tak lelah bekerja walau usia telah senja, kita yang lebih muda harus lebih semangat lagi ni!

Sumber Mail