Asal sebut saja nama beliau, pasti ramai yang rasa meluat dan menyampah mendengarnya. Manakan tidak, semua orang tahu yang selebriti bernama Azwan Ali terkenal dengan jolokan mulut laser, lancang dan tak habis-habis bikin kontroversi. Tak kurang juga dilabel sebagai suka mencari publisiti.

Setiap kali Azwan Ali mengundang atau menimbulkan kontroversi, beliau pasti akan diselar dan dilemparkan dengan pelbagai tohmahan oleh masyarakat yang muak dengan kelakuannya.

IKLAN

Namun baru-baru ini Azwan sekali mencetuskan kontroversi mengenai pengakuan seandainya dia bergelar Perdana Menteri. Impian ini sebenarnya sudah diluahkan menerusi sebuah artikel dari akhbar suatu ketika dahulu.

Kredit Foto: Malaysiakini.com

Kerana Jantina Mustahil Untuk Jadi Perdana Menteri

Menurut Azwan, itu hanya sebuah mimpi, kerana keadaan diri sendiri sudah menjadi penghalang untuk bergelar Perdana Menteri.

“Sebenarnya itu igauan mimpi. Sesiapa pun akan ada igauan macam mimpi, tapi tak salah kalau satu hari nanti saya bergelar perdana menteri.

Kata Azwan, ini kerana tidak mungkin beliau boleh menjadi pemimpin nombor satu negara di saat status jantinanya dipersoalkan orang ramai.

“Cumanya, dengan saya punya kontroversi, cemuhan-cemuhan jantina saya, saya rasa mustahil saya akan diterima sebagai perdana menteri.

“Saya terlalu kontroversi kerana saya terjebak dengan gelaran pondan, bapuk dan benda ini bukan lagi rahsia. Ia sudah tular dan pasti orang akan cakap: takkanlah perdana menteri bapuk,” kata Azwan berterus-terang.

Puji dengan sikap Azwan yang suka berterus-terang ketika berbicara. Apa-apa pun semoga beliau berjaya dengan setiap usaha yang diperjuangkan.

Sumber Malaysiakini