Ketika usia muda, kita digalakkan untuk menunaikan ibadah haji. Malah menjejakkan kaki ke Tanah Suci Mekah memang menjadi impian ramai umat Islam.

Bagi yang belum sampai peluang untuk mengerjakan haji, mereka mengambil peluang melakukan ibadah umrah terlebih.

IKLAN

Pelakon Beego atau nama sebenar Mohd Aszerul Nizam Abdullah berkesempatan menjejak kaki ke Mekah menunaikan ibadat umrah bersama keluarga dan paling menarik, Beego berpeluang solat di atas puncak Gua Hira. [murai.my] Gua Hira adalah tempat Nabi Muhammad SAW menerima wahyu dari Allah yang pertama kalinya melalui malaikat Jibril.

Gua tersebut sebagai tempat Nabi Muhammad menyendiri dari masyarakat yang pada saat itu masih belum mengenal kepada Allah. [murai.my]

Jom lihat gambar-gambar yang dimuatnaik di Instagram Beego.

Gua Hira terletak di negara Arab Saudi. [murai.my] Letaknya pada tebing menanjak yang agak curam walau tidak terlalu tinggi, oleh karena itu untuk menuju gua itu setiap orang harus memiliki fisik yang kuat.

Pasangan ini bahagia sungguh ketika mengerjakan umrah bersama-sama di tanah suci. Beego dan juga isterinya Norhazlinda Hashim atau Linda banyak berkongsi gambar sepanjang mereka berada di sana.

View this post on Instagram

Semoga korang pula dijemput kesini satu hari nanti..

A post shared by Linda Hashim (@lindabeego) on

IKLAN

Tenang dan damai sungguh melihat pasangan romantis itu melunaskan impian mereka untuk mengerjakan Umrah bersama-sama.