Populariti kumpulan rock lagenda, Metallica sememangnya tidak boleh dinafikan lagi. Bermula sejak 80-an sehinggalah ke hari ini lagu-lagunya sentiasa mendapat permintaan .

Pemegang PhD dalam bidang Astrophysics

Disebalik populariti Metallica, ada sesuatu yang anda perlu tahu mengenai vokalis mereka, James atau nama sebenarnya Dr. James Hetfield yang merupakan seorang pemegang PhD dalam bidang Astrophysics dari Caltech yang jugs merupakan universiti terbaik di Amerika dalam bidang pengajian ilmu fizik.

IKLAN

Kumpulan Pemuzik Terkaya Di Dunia

Selain dari fakta tersebut, percaya atau tidak, kejayaan mereka selama hampir 30 tahun ini meletakkan Metallica sebagai dalam senarai 10 kumpulan muzik paling berjaya di AS dan dikategorikan sebagai salah satu kumpulan thrash metal terkaya di dunia!

Populariti dan kekayaan yang diraih termasuklah memiliki pesawat peribadi sendiri, tetapi itu tidak menjadikan mereka bersikap besar kepala, hidung tinggi atau berlagak seperti rock star. Sama seperti dulu, Metallica masih gemar memakai kasut sneaker, jeans lusuh dan kemeja-T sama ada di atas pentas atau luar pentas. Salute!