Enfiniti, syarikat hiburan peneraju di Malaysia, hari ini mengumumkan pelawak stand-up tempatan Douglas Lim dan bintang West End dan koreografer terkenal Stephen Rahman-Hughes sebagai barisan pelakon terbaharu bagi watak Tauke Kopitiam dan Coach Harry Mountain di dalam OlaBola The Musical.

Produksi yang dinanti-nantikan itu akan dipentaskan selama sebulan sahaja di Istana Budaya yang baru sahaja diubah suai dan bakal memukau lebih 20,000 peminat teater bermula 8 Februari hingga 11 Mac 2018. Tiket-tiket boleh dibeli di www.olabolamusical.com dan berharga daripada RM60 ke atas dengan promosi berterusan seperti berikut:

Bintang West End Stephen, yang akan melakonkan watak Coach Harry Mountain, bukan asing dalam dunia teater Malaysia setelah memainkan watak paling diingati iaitu Hang Tuah dalam produksi Enfiniti yang memenangi anugerah Puteri Gunung Ledang The Musical dan beberapa tahun kemudiannya memainkan watak Merok di dalam filem epik aksi tempatan, Hikayat Merong Mahawangsa.

Mendapat latihan di Rambert School of Ballet and Contemporary Dance, beliau sejak itu telah meneguhkan statusnya sebagai koreografer yang memenangi pelbagai anugerah di Royal Opera House dan La Scala di Milan.

View this post on Instagram

@afdlinshaukiofficial @hansisaacactor great catch up.

A post shared by Stephen Rahman-Hughes (@stephenrahman_hughes) on

Dengan pengalaman tarian yang banyak, Stephen juga diumumkan sebagai Pengarah Pergerakan Khas pada September lalu, di mana beliau memainkan peranan penting di dalam mereka konsep koreografi dan babak bola sepak.

IKLAN

“Berganding tenaga bersama pasukan Enfiniti tidak perlu difikir panjang. Setelah bekerja dengan Tiara dan pasukannya sebelum ini, OlaBola The Musical akan menjadi suatu produksi yang sangat unik yang saya rasa akan meningkatkan piawaian industri seni persembahan di Malaysia. Untuk memegang dua watak sangat penting serentak di dalam produksi ini, saya dengan rendah diri dan berasa bangga menjadi sebahagian daripada pengembaran menarik ini dan tidak sabar memaparkan kepada orang ramai apa yang kami ada,’’ kata Stephen yang akan memainkan watak Coach Harry Mountain.

Diarah oleh produser, pelakon dan advokat seni persembahan yang memenangi anugerah, Tiara Jacquelina, OlaBola The Musical merupakan produksi asli terbaharu Enfiniti susulan daripada kejayaan Puteri Gunung Ledang, P.Ramlee The Musical dan MUD: The Story of Kuala Lumpur. OlaBola The musical telah dipilih untuk persembahan di Istana Budaya yang baru sahaja selesai pengubahsuaian dari 8 Februari hingga 11 Mac 2018.

Untuk maklumat lanjut dan butiran mengenai tiket, sila lawat laman web www.olabolamusical.com dan ikuti halaman FB Enfiniti (facebook.com/EnfinitiMY) dan IG (instagram.com/enfinitimy).