Nama Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA kembali menjadi sebutan apabila beberapa bulan yang lalu beliau tampil menghangatkan negara dengan beberapa perkara yang melibatkan abangnya dan beliau juga akui sedang berjinak-jinak ke dalam bidang politik.

Kemukakan Tuntutan Rasuah

Hari ini, Azwan tiba di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di sini untuk mengemukakan dokumen mengenai tuntutan rasuah yang didakwa melibatkan abangnya, Datuk Seri Azmin Ali.

IKLAN

“Saya telah dipanggil oleh SPRM dan saya mempunyai banyak dokumen untuk dikemukakan. Anda hanya tunggu dan lihat,”

Ditanya berapa banyak dokumen yang akan dihantar, Azwan berkata “ketebalan dokumen menunjukkan kesungguhan beliau dalam mendedahkan isu itu.”

Ingin Jadi Ahli Politik

Azwan sebelum ini berkata beliau akan membantu Barisan Nasional dalam “menurunkan” Azmin, Menteri Besar, dalam usaha gabungan untuk mengambil alih Selangor pada pilihan raya umum ke-14. Malah turut menyatakan hasratnya untuk menjadi ahli politik jika diberikan peluang.

Tambah Azwan, beliau mempunyai “satu juta idea untuk memusnahkan” Azmin di Selangor dan bersumpah untuk mendedahkan rahsia saudara kandungnya itu “satu demi satu”. Nampaknya semakin ramai artis yang berminat untuk sertai bidang politik. Apa pendapat anda?

Sumber : The Star