Sejak beberapa hari yang lalu, nama Iqram Dinzly kembali menjadi perhatian apabila beliau dikatakan sudah tidak waras oleh kebanyakan netizen malah video – video nya yang memperlihatkan dia mempamerkan aksi pelik tular di media sosial.

Tidak Waras Atau Sengaja Cari Perhatian?

Di dalam kebanyakan akhbar juga tidak terlepas dari menulis perihal Iqram. Terdapat beberapa tajuk sensasi dengan mengatakan beliau sudah tidak waras dan tidak kurang juga yang menulis beliau sengaja cari perhatian. Terdahulu, sikap ‘pelik’ Iqram mula dilihat selepas kematian ayahnya yang tersayang pada Oktober lalu.

IKLAN

Geram Sampai Menangis

Beberapa video termasuk menunjukkan isyarat lucah hangat diperkatakan termasuk videonya yang terbaru yang agak menakutkan dimana Iqram telah meluahkan sesuatu mengenai keluarga nya.

Didalam video tersebut, Iqram telah menyebut tidak akan berdiam diri sehingga individu yang ‘membuat’ ibunya menerima balasan. Malah Iqram juga telah mengalirkan airmata ketika membuat pengakuan tersebut

Perlukan khidmat Kaunseling

Adakah benar ibunya menjadi mangsa buatan orang? Dalam perkembangan lain, menerusi laporan Mstar pula, Iqram memerlukan bimbingan dan nasihat kaunseling. Ketua Unit Kaunseling, Universiti Pendidikan Sultan Idris, Dr Fauziah Mohd Saad berkata, pelakon berkenaan perlu mendapatkan rawatan psikiatri bagi menyelesaikan masalah mental yang dihadapinya.

“Kita patut bersimpati kepada dia kerana baru kehilangan bapanya. Kematian orang tersayang boleh menyebabkan kemurungan dan tekanan apatah lagi Iqram kehilangan bapanya baru-baru ini.”