Siapa sahaja yang mahukan mahligai perkahwinan yang dibina musnah begitu sahaja bukan? Begitu juga dengan penyanyi ini, Mimi Fly yang mengaku sudah bercerai baru – baru ini. Mimi dan Firdaus telah berkahwin pada 2015.

Hubungan Masih Kekal Baik Walaupun Sudah Bercerai

Mimi atau nama sebenarnya Shamimi Amalina Norhisham yang sebelum ini bersama kumpulan One Nation Emcee membuat pengakuan tersebut menerusi Instagram miliknya.

IKLAN

Malah tambah Mimi, dia dan bekas suami masih kekal baik selain menyifatkan lelaki itu sebagai teman sejatinya.

“Firdaus adalah kawan sejati mimi semenjak umur mimi 13tahun. Jangan sekali2 berfikiran yang anda lebih tahu hakikat di sebalik situasi yang berlaku dalam hidup saya dan cuba mengeruhkan sesuatu yang dah kami jernihkan bersama. Dengan itu salam sayang dari saya semoga anda semua bahagia dan doakanlah yang terbaik buat saya dan bekas suami. ?????? buat fidi. I wish you all the love in the world cuz honestly…you deserve em all. You are still indeed one of the best person I’ve ever known my whole life and for what its worth. I love you and I hope you will be the man that u promised me u wanna be. Much love”

Jangan Keruhkan Keadaan

Dalam status yang sama, Mimi turut memohon kepada netizen untuk tidak membuat sebarang spekulasi mengenai keputusan mereka. Walaupun ianya tidak memberi sebarang kesan kepada mereka berdua, namun keluarga mereka pasti akan terasa dengan pelbagai khabar berita yang tidak benar.

“Tiada siapa nak bercerai tanpa sebab tapi Mimi rasa tak salah untuk kami berdua dapat melalui fasa ini tanpa bebanan dari perspektif orang lain yang melihat. Tuhan sahaja yang maha mengetahui apa sebenarnya tertulis buat kami jadi Mimi harap tiada yang cuba untuk menokok tambah cerita hanya kerana bukti-bukti yang sesungguhnya tidak sama sekali benar. Spekulasi kamu semua mungkin tidak menjejaskan emosi saya dan bekas suami saya tapi sila hormat perasaan dan kerunsingan keluarga kami yang semestinya terkesan daripada perpisahan kami,”