Masih lagi hangat membicarakan mengenai kontroversi yang melanda pelakon Iqram Dinzly yang dilihat perangainya semakin aneh sejak kebelakangan ini sehingga tular di pelbagai medium berita.

Mufti Mahu Berjumpa Dengan Iqram Dinzly

Melihatkan sikapnya itu, Mufti Wilayah Persekutuan turut menghantar surat terbuat buat Iqram Dinzly yang ingin berjumpa dengan pelakon itu beserta beberapa nasihat buat dirinya termasuk supaya mendekati al-Quran selain memperbanyakkan zikir.

IKLAN

“Kami nasihatkan saudara supaya mendekati al-Quran, begitu juga zikir-zikir.
Kami ada menonton beberapa LV (live video) saudara yang menunjukkan saudara adalah seorang yang melazimi zikir. Itu adalah hal yang amat baik kerana hanya dengan mengingati Allah SWT, jiwa akan menjadi tenang”

Iqram Tolak Permintaan Mufti Secara Baik

Surat tersebut telah pun sampai ke pengetahuan Iqram dan walau bagaimanapun Iqram menolak secara baik keinginan Mufti tersebut kerana mengambil faktor keadaan keluarga nya.

https://www.instagram.com/p/BdNQRP7BkvM/?taken-by=iqramdinzly

Tambah Iqram, beliau turut mempelawa Mufti untuk ke rumahnya bagi menjelaskan hal yang sebenar berlaku. murai.my mendoakan yang terbaik buat Iqram sekeluarga dan semoga tabah dengan pelbagai kecaman yang diterima.