Perasaan duka ketika ini tengah dirasakan oleh penyanyi seksi Rihanna. Sepupunya yang baru sahaja merayakan hari natal bersama penyanyi ini, maut ditembak sehari setelah hari natal, pada Selasa (26/12/2017), seperti yang dilaporkan oleh The Guardian.

Khabar tersebut disampaikan sendiri oleh Rihanna kepada orang ramai melalui muatnaik terbaru di Instagram @badgalriri, Rabu (27/12/2017). Di salah satu foto dari rangkaian yang dimuatnaik, Rihanna terlihat berganding bahu dengan lelaki yang merupakan sepupunya itu ketika meraikan perayaan hari natal.

IKLAN

Beristirehat dalam Damai sepupuku. Tak percaya baru tadi malam aku masih berada di rangkulan lenganku! Tak pernah berfikir itu akan menjadi yang terakhir kalinya aku merasakan kehangatan tubuhmu!!! Cinta kamu selamanya!” tulis Rihanna dengan emoji sedih dan tanda pagar #endgunviolence.

Sepupunya yang berusia 21 tahun ini bernama Tavon Kaiseen Alleyne, menjadi korban tembakan senjata api.

Tavon saat itu sedang berjalan-jalan di dekat rumahnya di St. Michael, Barbados, Amerika Utara. Dia ditembak berkali-kali oleh seorang lelaki pada Selasa (26/12/2017) sekitar jam 7 malam.

Tavon terus dikejarkan kehospital namun tidak dapat diselamatkan. Sementara itu, penjenayah itu melarikan diri dari tempat kejadian dan pihak polis sehingga kini masih mencari suspek.

Sumber The Guardian