Gara-gara memuatnaik kenyataan yang salah oleh sebuah portal, Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan, membuat laporan polis terhadap portal itu selepas didakwa memutarbelitkan kenyataannya di media sosial, baru-baru ini. [murai.my]

Laporan Polis Demi Keadilan

View this post on Instagram

If u look at the update about the Christmas Wish on the T shirt that has gone viral and me making my comment try comparing this which has now gone viral tu.. Isnt this a fitnah padahal if u read what i wrote and this photo being used is totally to damage my reputation. Memang dunia ini sudah gila pun! Alot of sick people would go out to manupulate what i had said. Even Malaysia Kini also wrote back their article picking exactly what i said. At least its my honest opinion and advice to all Malaysian pun. Despite who our PM is be respectful. Tak suka ada haq masing2 untuk mengundi. Elak benci membenci serta berbalas dendam kerana ber politic. Tak kan nasihat begitu suruh hormat org tua boleh jadi kesalahan apa lagi jika manusia itu banyak berjasa pada negara. This is pure rubbish! Yes totally misreptesentation and taken out of context pun! Mana yg tak tahu hal sebenar will off course start cursing me non stop la knowing us Malaysian ni would end up doing so. This is so vicious!

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Menerusi perkongsiannya di Instagram (IG), Chef Wan berkongsi beberapa keping gambar bersama laporan yang dibuat di Balai Polis Taman Tun Dr Ismail. [murai.my]

IKLAN

“Just made my police report with regard to the article which falsely quoted me and compromised my reputation in their article written in the Malaysia – Chronicle . Its in the hands of the Law now Let justice prevail !”

Chef Anggap Perbuatan Tak Bertanggungjawab

View this post on Instagram

Isnt this so funny la….siapa la punya kerja ni. Dah nak election ni esok entah apa lagi yg pelik2 akan keluar pun. Ohhh yes i was approached both by Orang2 Umno mau pun opposition to go on their various campaign konon satu Kampong nanti dtg nak tengok CW. I said " La siapa la saya ni hanya tukang masak bukan artist pun. Jika nak bertanding jadi PM tak pe la. Ini setakat nak perguna kan saya masa election ni tak payah la. Gajah dgn gajah nak berperang kita nak tersepit untuk apa? Politics can be such a filthy game. Hari ini org suka kita depa sanjung! Esok just look at Tun M tu apa yg mereka tak luta kan dia? Esok meninggal org tua tu tengok la they all will come back to mohon maaf dan pay their respect dan segalanya. Its too late. Off course masing2 dgn political diff mereka buy why so vicious with hatred dan vengence. I find such behaviour so disgusting. The hippocrisy in manusia ini. Some tak ada princip dah mcm lalang pun ya. So i rejected all offer as i am not into Politics either. I believed as Malaysian we all have the right to vote. Exercise that right wisely enough said! Hak itu no one can take from us. Tak kuasa nak main drama minggu ini pun atau melayan segala filthy game manusia ini. Be honest and do the right thing sudah lah for me. Allah will eventually help us to see everything. Saya percaya kuasa Allah. Sometime dia berdiam…nak tengok sejauh mana tupai2 itu boleh melompat!🤣 Tiba masanya akan jatuh ke bumi pun. Politician2 baik Menteri come and go these days. Nasib baik di pilih rakyat u up there la. Esok dah jatuh kebawah tiada siapa yg peduli kita di tepi jalan pun kemungkinan jadi. I used to see alot this particular x Minister of Tourism at many social events. Masa berjawatan punya la berlagak dan sombong. Tapi bila habis election masing2 kena gulung tikar bantal. Pi function terkebil kebil duduk2 one corner siapa pun tak layan. Some of the people i met siap kata lagi.. Tu besar Cilaka yr x Minister of Tourism tu! Saya terkejut who is he talking about ni? Sekali pusing baru nampak si mangkuk berhayun ini!🤣🤣 People just snub and ignore him? Hati saya kata la…kesian and i went over to talked to him lagi! Kesian..Allah bayar cash!

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

murai.my difahamkan portal berkenaan telah menulis sebuah artikel berkaitan Chef Wan memuat naik gambar baju tertera tulisan ‘All I want for Christmas is a new Prime Minister’ di akaun IGnya sambil menyifatkan ia sebagai sesuatu yang melucukan. [murai.my]

View this post on Instagram

Morning.Alhamdulilah semua selesai. After pi report disini, 8mlm kena pi Balai jln Travers pula kena soal siasat oleh inspector. Since its my 1st time baru tahu procedurenya. After all the Q&A, the case is file under case Jenayah and jika benar perbuatan itu yg melakukan kesalahan ini boleh di tangkap i was told semlm. It will take 2 to 3 weeks investigation ini or less. My lawyer pun adviced mau pun Inspector semlm yg penting kita tak cakap bohong, apa yg kita kata kan itu unsur2 nasihat yg baik atau kejadian yg kita perkata kan itu jugak ada saksi2 nya yg tengok or tahu dan kita tak perlu takut segala apa yg kita nak cakap kan as its a matter of our opinion! Unsur nasihat serta cacian dan penghinaan, fitnah dan aniaya kan org2 ini ada bezanya kata my lawyer. Kita nak saman2 orang pun kena ada kes dia yg betul jika tidak buat malu aja dgn diri sendiri! That is why in my x nephew case mau pun my x menantu pun yg ber ia ia nak saman saya itu kerana nak tutup perbuatan masing2 yg tak bertanggung jawab akhirnya yang Ado! Dah terpaksa nak mengaku perbuatan sendiri depan mahkamah Syariah dan anak saya boleh mendapat Cerai itu i rest my case la! All the haters yg speculate mcm2 out there senyap terus membisu di akhirnya org yg berkata jujur juga mendapat keadilan! All this will teached us a lesson that if u want to open out your mouth to defend yourself against anything biar la benda itu betul! Jika kita nak aniaya orang pun jangan la bahan sampah itu jadi fitnah yg boleh aniaya kan orang itu melain kan its nasihat yg baik dan untuk masyarakat. I did all this pun kerana i have to fight for my justice that all this people will have to pay a price and finally learn their lesson! Jika kita berkata jujur tidak apa yg kita nak takut kan. Even anak2 kita pun yg selalu di buli dik mssyarakat pun kita mesti ajar mereka to fight for their rights and have balls to stand on all the good principals supaya kita hidup di hormati masyarakat dan tidak menjadi ikutan2 sampah masyarakat yg berluasa di luar sana hari ini. Insyallah Allah akan membantu setiap manusia yg ingin membuat kebaikan di atas dunia ini dari melakukan kezaliman!

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Akan tetapi portal tersebut telah menyalah anggap gambar tersebut dan telah menulis sebaliknya. [murai.my] Pujian harus diberi kepada Chef Wan kerana dia antara selebriti yang akan bersuara menegakkan keadilan dirinya berbanding sesetengah selebriti yang hanya mengambil ringan perkara sedemikian rupa.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry