Kalau kita merasakan agak menjengkelkan jika perlu bayar untuk masuk ke tandas di pusat membeli-belah inikan pula di rumah sendiri. Di Australia, penghuni apartmen ini telah membuat aduan di media sosial bahawa tuan rumahnya didakwa memasang sistem peranti pembayaran syiling di jamban rumahnya. Peranti syiling tersebut di pasang bersebelahan dengan tombol ‘flush’. Jadi dia terpaksa masukkan wang syiling terlebih dahulu sebelum ‘flush.

World's stingiest landlord installs a COIN OPERATED toilet that prevents tenants from flushing unless they insert a dollar (detroyon/imgur)

Penyewa ini tidak berpuas hati apabila tuan tanah itu telah melarang dia mengepam tandas melainkan jika dia memasukkan wang ke dalam peranti. Difahamkan penyewa berang kerana tindakan bagi menjimatkan air oleh pihak berkuasa, namun mengapa perlu mengutip wang menjadi persoalan.

IKLAN

Tetapi ramai yang ragu-ragu dengan tuntutan lelaki ini, kerana tidak mungkin bagi seorang tuan rumah membiarkan tandas tidak berfungsi kerana sebenarnya ia menyalahi undang-undang.

sumber