Array

(VIDEO) Ikan Gergasi Ini Dilelong Pada Harga RM2.8 Juta

Mesti Baca

‘Terima Kasih Banyaklah!’- Zarina Zainuddin Kesal Bekalan Air Di Rumah Kena Potong

Pelakon Zarina Zainuddin hari ini meluahkan rasa kecewanya terhadap tindakan Pengurusan Air Selangor. Menurut hantaran terbarunya di akaun instagram...

Ikuti Jejak Kylie & Kim, Kris Jenner Bakal Mempunyai Jenama Kecantikan Sendiri

Kris Jenner bakal menceburkan diri dalam perniagaan kecantikan. Beliau dikatakan mengikuti jejak langkah anak perempuannya yang turut mempunyai empayar...

Guna Dulu Sebelum Beli? Tilam Sonno Beri Anda Pengalaman Yang Luar Biasa

Anda sedang mencari tilam baru? Kami sangat memahami bahawa proses memilih tilam yang baik memerlukan kita untuk bersusah payah...
Phic Armanhttps://murai.my
Tidak terlalu lama dalam bidang penulisan. Bolehlah setakat mahu untuk berkongsi pendapat dan info. Memang suka menulis untuk dikongsi bukannya dikecam.

Ikan tuna jenis bluefin dijual dengan harga yen 74.2 juta yen(RM2.8 juta) di sebuah acara lelongan pertama tahun 2017 idi pasar Tsukiji di Tokyo, walaupun di negara-negara lain ikan ini di bawah kawalan kerana spesies ini merupakan hidupan akuatik hampir pupus.

Ikan seberat 212kg ini ditangkap di pantai Oma di utara Jepun akhirnya berjaya telah dibeli oleh Kiyomura, pengendali rangkaian restoran Sushi Zanmai.

ca43930946dba6404d9ace49fafcb52e

Lelongan pertama pada tahun ini di Tsukiji selalunya mencapai bidaan yang tinggi dari restoran dengan harapan untuk dapatkan publisiti dalam strategi pemasaran.

Kimura yang menggelarkan dirinya sebagai “Raja Tuna” berkata, walaupun dia berjaya membeli ikan ini dengan harga yang sangat mahal dan tak masuk akal, namun dia tetap gembira dan berpuas hati kerana saiznya yang besar dan jarang ditemui.

170105-tuna-0350_911eae4106bb140a00def61ffebbfc4c-nbcnews-ux-2880-1000Pada 2013, Kiyoshi sanggup membayar 155.4 juta yen (RM 101 juta) untuk memenangi seekor ikan tuna jenis sama. Pembelian itu merupakan yang termahal pernah direkod.

 

sumber

Terkini

3 ‘Influencer’ Sosial Media Diberi Vaksin Terlebih Dahulu? Ini Penjelasan Dr Noor Hisham

Nampaknya ramai netizen yang terkeliru dengan sebuah laporan berita tempatan yang mendakwa Hospital Serdang berhasrat beri vaksin Covid-19 kepada 'Influencer'...

More Articles Like This