Sudah menjadi kebiasaan apabila sesi persekolahan bermula, pengguna media sosial sibuk memuatnaik gambar guru-guru yang menawan dan menjadi tumpuan. Untuk pengetahuan semua, bukan ramai di kalangan guru-guru yang mencuri tumpuan kerana rupa paras mahupun penampilan menarik.

cikgu2Ini kerana tugas hakiki mereka bukanlah seperti berada di pentas fesyen ataupun hiburan, sudah memadai mereka hanya perlu berpenampilan kemas untuk mendidik murid di kelas.

Namun ada sesetengah guru yang beranggapan, selain berpenampilan kemas tidak cukup untuk menarik minat pelajar untuk mendapatkan inspirasi. Rupa paras menarik juga merupakan suatu bonus pada seseorang itu supaya menjadi idola pada pelajar.

IKLAN

cikgu3Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenaik Cikgu Jelita yang dikenali sebagai Mavellnah sunggub menawan di kala musim ibu bapa hantar anak-anak ke sekolah.

Difahamkan cikgu yang mengajar di sekolah rendah ini menjadi viral gara-gara kecantikannya dan kejelitaan yang dimilki sememangnya persis seorang peragawan.

Cikgu Mavellnah ini dikatakan berasal dari Sabah dan sangat disenangi oleh murid-muridnya di sekolah. Lihat foto-foto cikgu ini yang boleh buatkan bapa murid pun boleh jatuh hati.

cikgu4

sumber