Baru-baru ini sebuah laporan dari Toronto Star mendakwa bahawa perogol bersiri berusia 56 tahun Selva Kumar Subbiah, akan dibebaskan dari penjara pada 29 Januari ini. Namun pihak berkuasa Kanada masih belum membuat keputusan sama ada beliau akan dihantar pulang ke Malaysia atau dibenarkan tinggal di Kanada.

Convicted rapist Selva Subbiah. (Hout)
Selva Subbiah

Apa yang benar-benar membimbangkan ialah Subbiah  boleh dibebaskan walaupun pelbagai amaran oleh kakitangan penjara bahawa dia mempunyai risiko yang tinggi untuk mengulangi kesalahan dan juga boleh membunuh.

Subbiah pada mulanya dijadual bakal dibebaskan secara automatik pada Januari 2009, tetapi Lembaga Parol Negara telah mengarahkan hukuman dilanjutkan kerana dia disifatkan sebagai terlalu berbahaya untuk dibebaskan.

IKLAN

6acd

Suatu ketika dahulu Selva Kumar Subbiah telah dilaporkan menyerang wanita secara seksual sejak dia berhijrah ke Kanada pada tahun 1980. Dalam tempoh 12 tahun, SUBBIAH telah menyerang kira-kira 1,000 wanita secara seksual. Modus operandinya, dia akan menyamar sebagai ejen mencari model atau bakat filem dengan menggunakan nama, Richard Liar dan Ryan Hunter. Dia juga telah dikenali sebagai seorang penari profesional, peguam dan diplomat.

Menurut laporan tersebut, Subbiah kebiasaannya menarik mangsa ke tingkat bawah tanah rumahnya di Madonnell Avenue kononnya menjual haiwan eksotik.

Ia biasanya bermula dengan menawarkan minuman dan beri dadah pada mangsa. Apabila mangsa tidak sedarkan diri, dia akan merogol dan mengambil gambar mangsa dalam keadaan bogel.

Paling muda, Subbiah telah memperkosa gadis berumur 14 tahun dan antara jenayah yang paling ngeri, mangsa turut dipukul dengan sekeping kayu, mencampak isterinya dari tangga.

Adakah anda fikir SUBBIAH perlu dibebaskan dari penjara?

Terbaru : Selva Kumar Tiba Di Malaysia Namun Diharamkan Masuk Sabah

Sumber