Walaupun datuknya, Presiden Amerika Syarikat Donald Trump, sibuk dengan politik, kanak-kanak berusia lima tahun ini, Arabella Kushner, telah menunjukkan bakatnya dalam bahasa Mandarin dengan menyanyikan lagu Tahun Baru Cina.

Ibunya, Ivanka Trump pada hari Khamis (2 Feb) merakamkan video di Instagram Arabella dengan menyanyikan lagu  “Selamat Tahun Baru” dalam bahasa Mandarin sambil memegang patung naga merah bertali.

IKLAN

Sehingga kini video ini telah menerima lebih daripada 800,000 tontonan.

Sehari sebelum itu, Ms Trump membawa Arabella menyambut Tahun Baru Cina di kedutaan China di Washington di mana mereka menonton persembahan muzik yang termasuk opera Cina, lapor Daily Mail.

Pada November tahun lepas, video Arabella memakai pakaian tradisional cina qipao dan membaca puisi Cina purba membuatkan netizen di China tersentuh hati dan menjadi tular di media sosial.

Ivanka Trump sering berkongsi video dan gambar Arabella bercakap dalam bahasa Cina dan meraikan budaya masyarakat tersebut kerana anak perempuannya itu sudah mempelajari bahasa berkenaan sejak berusia 18 bulan.

arabella_0

Sumber