Pelakon terkenal di Amerika, Lindsay Lohan telah muncul dalam sebuah rancangan bual bicara Kuwait yang dikendalikan oleh hos terkenal Shoaib Rashid, dan berdiskusi tentang pemikiran beliau mengenai Islam. Rancangan ini dikendalikan oleh

Dalam program itu, pelakon berusia 30 tahun itu menyifatkan kritikan yang dia telah terima selepas gambar beliau memegang al-Quran di Bandar New York pada tahun 2015 menjadi tular.

Lohan berkata dia telah membaca 15 muka surat al-Quran dalam bahasa Inggeris, tetapi dia juga mengamalkan menulis beberapa ayat-ayat dalam bahasa Arab, “Saya juga mendengar al-Quran melalui telefon saya di mana saya ada muat turun aplikasi.”

IKLAN

lindsaylohanquran

Apabila Rashid bertanya apa perasaanya apabila dia membaca al-Quran, Lohan berkata, “Saya rasa sebuah ketenangan.”

Lohan berkata dia telah mula berdoa cara Islam dan dia juga telah berpuasa selama tiga hari pada bulan Ramadan. “Di bulan Ramadan, saya turut berpuasa selama tiga hari dengan rakan saya dari Kuwait, sememangnya ia sangat sukar tetapi semuanya berjalan dengan baik,” katanya.

Pada bulan Januari, Lohan memadam semua gambar beliau di Instagram kernan menulis status di Instagram, “Alaikum salam” denhan menjadi kontroversi di media sosial.

screen-shot-2017-02-07-at-9-08-11-pm

Di posting bertarikh 6 Februari itu Lindsay Lohan menulis: “What actions are most excellent? To gladden the heart of human beings, to feed the hungry, to help the afflicted, to lighten the sorrow of the sorrowful, and to remove the sufferings of the injured.” (Bukhari).

Bermaksud: “Perbuatan apa yang paling baik? Dengan menggembirakan hati manusia, memberi makan orang yang lapar, membantu mereka yang terbeban, meringankan kesedihan yang sedih, dan menghilangkan penderitaan yang terluka”.

Sumber