Berbagai-bagai cara kita boleh tunjukkan demi mendapatkan keadilan dan pembelaan. Usaha ini dapat dilihat oleh Datuk Seri Jamal Md Yunos setelah tampil sekali lagi di hadapan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Selangor hari ini.

Kali ini beliau membawa 15 Van Jenazah dan Keranda sebagai simbolik untuk mempersoalkan kehilangan peruntukan sebanyak RM200 juta bagi Skim Mesra Usia Emas dan Wang Khairat Kematian Negeri Selangor.

IKLAN

Beliau juga mempersoalkan daripada manakah sumber-sumber wang yang disalurkan oleh kerajaan negeri kepada skim Mesra Usia Emas sebagai khairat kematian, ini kerana beliau risau ianya datang daripada hasil judi yang diperoleh kerajaan negeri sebagai hasil.

“Saya sebagai rakyat Selangor ingin bertanya, daripada manakah sumber ini (khairat kematian) ini diperolehi, adakah ianya daripada sumber-sumber yang halal yang diberikan kepada waris-waris orang yang telah meninggal dunia selepas usia 60 tahun,” katanya dalam satu ucapan di depan SUK.


Inilah persoalan yang diajukan oleh Jamal tehadap Menteri Besar Selangor kemana hilangnya wang peruntukan sebanyak RM 200 juta terbabit.

Namun, ucapan Jamal Yunos dihentikan apabila 4 orang wakil dari SUK turun ke hadapan Pintu Utama menyerang beliau dan dileraikan oleh beberapa pengikut dan Pihak Polis.

Sumber