Cuba bayangkan jika anda berada di lapangan terbang, anda tidak perlu daftar masuk bag walaupun barang yang ingin dibawa begitu banyak. Betapa seronoknya jika anda boleh melenggang dan terus menuju ke pintu keluar.

Sebuah syarikat perusahaan barang fabrik telah memiliki suatu penemuan baru dan unik yang boleh membantu anda membawa barang sehingga 15kg. Menurut info dari portal berita Mirror UK, Jaket ini memiliki 14 poket di dalamnya dan sudah tentu menjimatkan wang anda untuk kos mendaftar masuk barang di lapangan terbang jika anda mahu melancong.

IKLAN

Jaket ini mempunyai 3 jenis bentuk mengikut panjang iaitu ukuran panjang hingga ke pinggang, paras peha atau labuh hingga ke paras lutut.

“Ketika memakainya, jaket ini mampu menyembunyikan 2 jenis komputer riba, iPad, dua pasang kasut, seluar jeans, 5 T-shirt dan sebuah kamera,” kata pereka jaket ini.

“Pemakai perlu memindahkan muatan bagasi ke dalam poket jaket ketika diperiksa, naik pesawat dan selamat.”

“Sebenarnya jaket ini sangat selamat bagi mereka yang gemar mengembara secara backpacker kerana tidak bimbang tentang barang yang berlebihan.” Kata pereka produk Andy Benke.

Sumber