(VIDEO) Suspek Bunuh Kim Jong-nam Antara Perserta ‘Vietnam Idol’

Mesti Baca

Salah seorang suspek utama pembunuhan Kim Jong-nam yang merupakan wanita dari Vietnam pernah menyertai sebuah pertandingan realiti tv popular. Penahanan wanita warga Vietnam itu dilakukan setelah dia dikesan sebagai suspek utama dalam kes pembunuhan abang sebapa kepada pemimpin Korea Utara, Kim Jong-Un.

Menurut AsiaOne, wanita tersebut pernah menyertai rancangan televisyen ‘Vietnam Idol’ pada bulan Jun 2016, tetapi ketika itu tidak menggunakan nama asalnya Doan Thi Huong, sebaliknya dia menyamar sebagai “Dinh Thi Khuyen” untuk penyertaan.

Sedutan video dari Youtube ini menyaksikan dia di dalam pertandingan itu dan tersebar di laman media sosial. Dalam video ini juga memaparkan jelas wanita tersebut yang bernama “Dinh Thi Khuyen” berpakaian agak seksi serta merupakan calon yang bernombor penyertaan ‘67816’.

Ketika sesi ujibakat, didapati dia hanya sempat menyanyi kira-kira lebih 10 saat, lalu terus disuruh berhenti oleh juri.

Wanita Vietnam ini antara suspek yang dikenal pasti melalui CCTV dengan bertindak menyembur racun ke muka Kim Jong-Nam, manakala 4 lagi lelaki memerhatikan mereka dari sebuah restoran Nyonya di lapangan terbang itu.

Sumber

Terkini

Syed Saddiq Jawab Dakwaan Tiada ‘Life’ Di Usia Muda. Memang Padu!

Setelah sebulan berada di Singapura, Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman akhirnya berjaya menghabiskan pengajian di Universiti Nasional...

Artikel Berkaitan