Berita yang agak mengejutkan dalam dunia seni tanahair. Sudah lama kita tidak mendengar perkembangan terbaru Ary Malik atau nama sebenarnya Aryanee Malik Abdul Malik. Aksi lincah dan petah bercakap nya jika menjadi hos TV sering kita rindui.

Menurut sumber dari Berita Harian, dia percayai berada dalam keadaan kritikal di Hospital Ampang ketika ini selepas menghidapi kanser ovari tahap empat, lapor Berita Harian.

IKLAN

Suaminya Shahrul Nizam Shaharuddin berkata, Ary dimasukkan ke hospital itu sejak 18 Februari lalu apabila keadaannya semakin lemah.

“Ary tidak sedarkan diri sejak empat hari lalu dan keadaannya sama hingga sekarang. Keadaannya kritikal dan doktor mengesyaki sel kanser sudah merebak ke kepala di mana dia juga mengadu sakit dalam perut sebelum disahkan menghidap kanser.”

Ary Malik yang turut menyertai program realiti Masterchef Malaysia sebelum ini pada mulanya menyangka ia ketumbuhan biasa dan hanya selepas menjalani pembedahan baru doktor mengesan Ary menghidap kanser.

“Mei tahun lalu, dia menjalani pembedahan di Hospital Tunku Mizan, Wangsa Maju sebelum menjalani kimoterapi sejak Jun lalu,” katanya.

Menurut Shahrul, doktor mengesyaki ketumbuhan kanser dihidapi Ary sudah merebak ke otak.

Sumber