Umpama Putera Raja dan Bidadari dari Istana Kayangan. Itu yang penulis dapat gambarkan apabila melihat majlis persandingan pasangan Shuib dan Siti Sarah berlangsung buat kali pertama semalam (26 Februari 2017). Majlis persandingan yang sangat meriah pasangan ini diadakan di Bora Ombak Marina, Putrajaya.

Seperti mana yang kita tahu, Shuib pernah menyatakan impiannya dan berjanji untuk pada isterinya untuk mengadakan majlis persandingan kerana dahulu mereka hanya sekadar nikah dan tidak berpeluang untuk bersanding.

https://www.instagram.com/p/BQ-gCZNhMDx/?tagged=shuibsarahsanding&hl=en

IKLAN

Lebih romantis pada malam tersebut, Shuib telah membuat kejutan dengan menyanyikan lagu ciptaannya khas buat isteri tercinta berjudul Aku Lelakimu. Shuib turut menyampaikan ucapan cinta sebelum menyarungkan sebentuk cincin ke jari manis Sarah. Cincin tersebut dibawa sendiri anak sulung mereka ke pelamin

Shuib dan Sarah berkahwin pada tanggal 26 Februari 2011 dan majlis persandingan serta resepsi itu dibuat pada tarikh yang sama bersempena meraikan ulang tahun perkahwinan mereka. Majlis turut diserikan dengan kehadiran teman-teman artis seperti Jep dan juga Sari Yanti yang baru sahaja melangsungkan pernikahan sehari sebelum majlis ini.

Pada akhir majlis persandingan mereka, Sarah turut mendendangkan dua buah lagu yang berjudul, Kaulah Segalanya dan Mencintaimu. Semoga mereka berdua kekal hingga ke akhir hayat dan dilimpahkan rezeki untuk hari-hari yang mendatang.

Sumber & Gambar