AirAsia memulakan perkhidmatannya dari Singapura ke Ipoh, mengukuhkan lagi hubungannya ke Bandaraya Bunga Kertas itu.

Penerbangan tersebut berlepas dari Terminal 4 Lapangan Terbang Changi pada jam 11:40 pagi dan tiba di Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah di Ipoh pada jam 1.00 petang.

Setibanya di Ipoh, para tetamu disambut oleh Menteri Besar Perak YAB Dato’ Seri Ahmad Faizal Bin Dato’ Azumu, Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan Negeri Perak YB Tan Kar Hing, Jawatankuasa Perumahan, Kerajaan Tempatan, Pengangkutan Awam, Hal Ehwal Bukan Islam dan Kampung Baru YB Paul YB Yong Choo Kiong, Ketua Pegawai Eksekutif Tourism Perak Zuraida Md Taib, Pengurus Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah Tuan Mohd Ali Osman dan Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Malaysia, Riad Asmat.

Foto: Lonely Planet

Menteri Besar Perak, YAB Dato’ Seri Ahmad Faizal Bin Dato’ Azumu berkata,

“Saya berbesar hati untuk mengalu-alukan laluan kedua AirAsia, dan laluan antarabangsa pertama yang dikendalikan oleh syarikat penerbangan ini ke Ipoh. Pada tahun 2017, Perak mencatat seramai 7,639,800 kedatangan pelancong domestik dan juga seramai 267,245 ketibaan pelancong antarabangsa. Ini membuktikan bahawa terdapat permintaan dan penawaran yang ketara bagi industri pelancongan di negeri ini.”

Untuk meraikan perkhidmatan terbaru tersebut, AirAsia menawarkan promosi tambang daripada RM59* dari Ipoh ke Singapura. Tawaran tersebut tersedia untuk ditempah di airasia.com dan aplikasi mudah alih AirAsia dari sekarang hingga 16 Disember 2018 untuk penerbangan segera sehingga 5 Mei 2019.

IKLAN

AirAsia kini menghubungkan Ipoh ke Johor Bahru dan Singapura dengan 16 penerbangan pergi-balik seminggu. AirAsia juga akan meningkatkan kekerapan penerbangannya dari Johor Bahru ke Ipoh dari empat ke tujuh kali penerbangan seminggu bermula 12 Februari 2019.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry