Pernah Cetus Kontroversi, Idea Lamaran 5 Artis Malaysia Ini Tetap ‘Win’!

Mesti Baca

Dalam sebuah hubungan, pernikahan merupakan keinginan terbesar bagi semua pasangan selepas sekian lama bercinta. Lamaran merupakan salah satu tahap awal yang dilakukan sebelum menuju ke gerbang perkahwinan. Biasanya lamaran dilakukan oleh lelaki untuk meminta kekasih untuk menjadi suri dalam hatinya.

Tapi bagaimana rasanya jika seorang lelaku melamar seorang wanita dengan cara yang romantis dan unik? Tentu ini akan menjadi kenangan manis seumur hidupnya.

Sama halnya dengan pasangan selebriti ini, sebelum bernikah, mereka pernah dilamar dengan cara yang romantis sampai heboh di Malaysia! Berikut artis tempatan yang HangatMalaysia cuba rangkumkan dari pelbagai sumber.

1. Hanis Zalikha & Hairul Azreen

Pilihan pertama dari HangatMalaysia adalah kes lamaran Hairul Azreen terhadap Hanis Zalikha di konsert akhir Gegar Vaganza yang menjadi topik hangat di media sosial. Sekaligus aksi lamaran tersebut telah ‘trending worldwide’ di Twitter.

https://www.youtube.com/watch?v=MpwI0Ru5BtE

Hairul Azreen melamar di kala siaran langsung dan Hanis menerima lamaran itu. Kini mereka berdua sedang meniti kebahagiaan bersama sebagai suami isteri dan diserikan seorang cahaya mata, Yusuf Iskandar.

2. Nabil Ahmad & Zira Ayub

Antara paling romantis piliahn HangatMalaysia! Pelakon dan pengacara popular ini telah menghasilkan sebuah video dia melamar wanita pilihannya. Video itu memaparkan bagaimana Nabil melamar hati Zira untuk jadikan sebagai isteri yang sah. Romantik kan!

3. Fizo Omar dan Mawar Abdul Karim

Fizo Omar melamar pasangannya Mawar Abdul Karim,  di sebuah panggung wayang di Damansara. Kejutan lamaran itu diturut disertai pihak media, kenalan rapat dan ahli keluarga Mawar tanpa pengetahuan Mawar sendiri. HangatMalaysia difahamkan idea lamaran ini adalah hanya dalam tempoh 3 hari nampaknya membuahkan hasil dan mencipta kenangan terindah buat mereka berdua.

4. Raf Yaakob & Mawar Rashid

Baru sahaja melangsungkan pernikahan, sebelum itu Raf Yaakob telah melamar kekasihnya itu dengan taburan bunga ros merah dan putih!

Lamaran tersebut turut bersaksikan taburan kelopak bunga yang disusun menjadi satu ayat berbunyi, “Will U Marry Me?” dan semestinya boleh mencairkan hati mana-mana sahaja wanita!

5. Betty Rahmat & Ardy Amis

View this post on Instagram

No caption 😍😭

A post shared by Betty Rahmad (@bettyrahmad) on

Adik kepada pelakon terkenal Umie Aida dan Erma Fatima, Betty Rahmad telah dilamar oleh kekasih hatinya, Ardy Amis di negara yang cukup terkenal dengan keindahan dan suasana romantik, Bali, Indonesia.

Terkini

[REVIEW] Mortal Kombat 2021 Buat Penonton Teruja Tunggu Sekuel Seterusnya

Sebelum menonton filem ini, penulis terlebih dahulu bertanyakan kepada rakan-rakan yang sudah menonton Mortal Kombat 2021 yang digambarkan oleh...

Artikel Berkaitan