Masih ramai yang tidak mengenali Datuk Seri Aliff Syukri yang sering berkongsi aktiviti kehidupannya di media sosial. Aliff gemar berkongsi kemewahan dan kejayaan yang dikecapi untuk menjadi inspirasi orang ramai.

https://www.instagram.com/p/BdXfC2anFbg/?taken-by=aliffsyukriterlajaklaris

Kereta Rolls Royce Aliff antara 20 kenderaan disita dalam Op Patuh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) di Jalan Bangsar, malam tadi.

https://www.instagram.com/p/BdU7aqbnjBO/?taken-by=aliffsyukriterlajaklaris

Kereta mewah berkenaan yang disewa warganegara Australia itu disita kira-kira 11 malam, kerana kesalahan kawasan pengisytiharan penggunaan Lesen Kenderaan Motor (LKM).

Pemeriksaan JPJ melalui sistem jabatan itu mendapati kereta berkenaan didaftarkan atas nama Datuk Aliff Syukri. Selain kesalahan berkenaan kenderaan berkenaan turut disaman kerana nombor plat tidak mengikut spesifikasi.

IKLAN

Beliau berkata, kenderaan berkenaan menggunakan LKM Sarawak dengan harga RM5,000 iaitu jauh lebih murah berbanding LKM yang patut digunakan.

https://www.instagram.com/p/Bc6hPxPHA0K/?taken-by=aliffsyukriterlajaklaris

Rata-rata netizen mahu melemparkan komen pada jutawan kosmetik ini namun ruangan komen sudah ditutup. Antara komen yang sempat dilihat dalam Instagram Aliff;

“Balik lah Tok , settlekan kereta Rolls Royce yg kena sita tu haaa jgn settle dgn rasuah pulak! No wonder lah kena kecam selalu, hidup tak tenteram.. sebab banyak naw menipu sana sini, takde sapa nak cemburu dengan kehidupan org yg suka menipu ni.”, tulis @idham_noh

Dalam kenyataan lain ada netizen itu turut menuduh Aliff sengaja menggunakan Cukai Jalan yang murah dari Sarawak berbanding di Semenanjung Malaysia jauh lebih mahal,

“Sebab guna Sarawak punya road tax bayar RM5k shj, sepatutnya ikut semenanjung kena bayar RM20k setahun. Pemandu yg bawa kereta masa kena saman pun takde lesen “

View this post on Instagram

2btg hidrolik saye motor pump hidrolik pun rosak,sedih la😰😰

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Sumber Harian Metro