Terus Dibantah! Padmavati Boleh Tayang Dengan Syarat Ini

47

Filem terbaru Deepika Padukone, Padmavati digarap olehpengarah ternama Sanjay Leela Bhansali. Tak hanya Deepika Padukone, filem ini juga diperanankan oleh kekasih Deepika Padukone, Ranveer Singh, mengisahkan tentang kisah tragis seorang ratu.

Kisah yang menjadi sejarah bagi masyarakat India itu mengisahkan tentang kisah hidup wanita paling cantik, Rani Padmini, yang dikenali juga dengan Padmavati, diperanankan oleh Deepika Padukone.

https://www.youtube.com/watch?v=dl6NMEUQRPk

IKLAN

Malangnya, filem Padmavati itu mendapatkan kritikan pedas dan ditentang tayangannya oleh beberapa kelompok di India. Alasannya, filem Padmavati ini dikatakan memberi gambaran yang berbeza dengan sejarah yang beredar di kalangan masyarakat.

Sepatutnya filem Padmavati ditayangkan 1 Desember 2017 namun satu kata sepakat telah dibuat, Padmavati boleh ditayangkan tetapi nama judul filem hendaklah diganti.

Lembaga Perfilman India akhirnya mengambil keputusan bulat mengenai nasib filem Padmavati, 28 Desember 2017. Untuk mengelakkan salah faham, akhirnya Padmavati harus tukar judul filem menjadi Padmavat.

“Setelah dipertimbangkan berbagai masalah terkait dalam filem Padmavati, akhirnya kami mengambil keputusan tersebut. ” kata Prasoon Joshi, ketua Lembaga Perfilman India.

Sebelum ini, Deepika Padukone dan pelakon lain Padmavati telah mendapatkan ugutan. Bahkan, kepala Deepika Padukone dinilai Rp 20 miliar oleh beberapa kelompok yang menolak keras filem Padmavati.

Sumber The Economic Times