Siapa yang tidak kenal aktor yang berasal dari Malaysia yang meraih populariti di Indonesia. Dengan nama penuh Mohammad Suhaemi bin Ali Dad Khan atau lebih dikenali sebagai Miller Khan sudah menempa nama secara meluas di kalangan masyarakat Indonesia, bukan sahaja kerana bakat lakonannya di sinetron dan filem yang memukau tetapi juga wajah tampan yang dimilikinya.

Nampaknya baru-baru ini Miller Khan menyambut tahun baru bersama kekasihnya Nathalie Stephens, di Pulau Phuket, Thailand. HangatMalaysia lihat pada IG Stories kekasihnya, pasangan ini menghabiskan masa bersama ketika diambang tahun baru.

IKLAN

Namun apa yang mencuri tumpuan HangatMalaysia adalah penampilan Miller menerusi gambar yang dimuatnaik di Instagram. Imej bertatu dan memakan rantai ‘Rosario’ iaitu simbolik kepada agama Katolik. Untuk pengetahuan Rosario adalah alat yang digunakan ketika sedang berdoa oleh orang Katolik yang berbentuk seperti kalung dengan manik-manik.

https://www.instagram.com/p/BWG53pblVcQ/?taken-by=miller_khan

Sekali pandang rantai itu nampak macam ada salib, tapi mungkin tidak! Rata-rata netizen masih mempersoalkan agama yang dianuti oleh Miller lagi-lagi kini dia sedang bercinta dengan wanita bukan muslim.

Tatu di badan

Salah satu laporan menerusi Utusan Online, tindakan Miller mencacah tatu di beberapa bahagian badan mula diperkatakan memandangkan perkara itu dilarang sama sekali di sisi agama. Berbicara dengan Miller tentang hal itu, dia mengakui kini sedang tersepit dengan rasa bersalah yang mendalam.

β€œItu adalah kesilapan masa lalu saya. Setiap masa saya berdoa agar terus diberikan petunjuk dan hidayat-Nya dan pertingkatkan amalan, sama seperti mukmin lain,” jelasnya.

Walaubagaimanapun, pelakon tu harus berhati-hati didalam hal-hal macam ni di masa depan lagi-lagi dengan sensitiviti agama di Malaysia.

Sebelum ini Miller Khan, bekerjasama dengan Neelofa yang juga pemilik empayar tudung, Naelofar Hijab bagi menjayakan penggambaran kempen terbaru koleksi tudung Naelofar sempena Aidilfitri tahun lalu.

IKLAN