Umum mengetahui sikap usahawan Datuk Seri Aliff Syukri yang dikatakan gemar ‘show off’ pelbagai barangan dan koleksi peribadinya. Namun baginya, itu adalah taktik pemasarannya semata-mata

Netizen Anggap Aliff Syukri Keterlaluan

Boleh dikatakan hampir setiap aset yang dimiliki akan dipamerkan di Instagram miliknya sehingga membuatkan netizen menganggap sikapnya itu seperti keterlaluan sehingga boleh menjatuhkan orang lain.

IKLAN

Malah pernah suatu ketika menerusi video yang dimuat naiknya, isteri Aliff, Datin Seri Shahida turut menegur sikapnya yang suka menunjuk.

Suka Curi Gambar?

Dalam perkembangan lain, murai.my mendapati netizen-netizen menegur Aliff di beberapa gambar Instagramnya yang didakwa telah mencuri gambar-gambar individu lain untuk tujuan promosi dirinya tanpa memberi sebarang ‘kredit’ mahupun keizinan empunya gambar tersebut.

Gambar Buku Simpanan ASB yang hampir sama dimuatnaik oleh Aliff Syukri

Malah gambar blogger masakan terkenal, Cik Mat Gebu turut menjadi mangsa. Pada hemat kami, jika benarlah mahu gunakan untuk tujuan promosi dan sebagainya, keizinan haruslah diperoleh terlebih dahulu. Jika tidak, kes seperti ini hanya menjatuhkan nama baik dirinya sahaja. Setuju atau tidak?