Saban tahun memperlihatkan penggunaan digital begitu meluas sekali. Baik dari teknologi sehinggalah ke penggunaan harian, tanpa teknologi terkini pasti merumitkan sesuatu urusan. Terkini, berita baik untuk anda yang menyewa kenderaan dalam masa tertentu, SoCar kini berada di Malaysia untuk kegunaan tersebut.

Harga Mengikut Jenis Kenderaan

SoCar, salah satu perkhidmatan menyewa kenderaan mengikut jam daripada Korea Selatan kini telah memperluaskan penggunaan aplikasi tersebut di pasaran Malaysia. Menariknya lagi, anda boleh menyewa kenderaan berkenaan kemana-mana lokasi yang mempunyai SoCar, memuat-turun aplikasi dan harga sewa adalah berbeza mengikut sesuatu jenis kenderaan.

IKLAN

Risau mahal atau murah? Jangan risau harga sewaan akan dipaparkan pada aplikasi sebelum anda menyewanya. Dengan harga tersebut ianya termasuk minya dan caj perjalanan sehingga 15 kilometer dalam tempoh sejam. Sebarang perjalanan tambahan akan dicaj sebanyak 25 sen untuk setiap kilometer.

Syarat Menggunakan SoCar

Untuk menggunakannya, anda perlulah mempunyai lesen kenderaan penuh, dan perlu membawa Smart Tag atau Touch ‘n Go sendiri. Sama – sama kita nantikan review penggunaannya nanti!

Sumber : SoCar Malaysia