‘Kalau dah jodoh tak kemana’, seperti pasangan sepadan ini yang memutuskan untuk melangsungkan pernikahan pada bulan Februari ini.

View this post on Instagram

My main highlight of 2017 ::💍 // #30thjune2017 💕💕

A post shared by ♕ Chryseis Tan ♕ 陈雪铃 (@chrystan_x) on

IKLAN

Menerusi gambar yang dimuat naik, Chryseis Tan yang merupakan anak kepada ahli perniagaan terkenal, Dato’ Vincent Tan mengumumkan akan bernikah pada bulan depan dengan Faliq Nasimuddin. Faliq merupakan anak kepada jutawan Arwahyarham Tan Sri Nasimuddin Amin merupakan pengasas kepada kumpulan Naza, salah satu nama terbesar dalam industri perniagaan permotoran di Malaysia.

Rata-rata netizen mengucapakan tahniah di atas pengumuman ini dan menghdoakan urusan pernikahan mereka berjalan lancar.

HangatMalaysia perhatikan di ruangan komen, ada juga yang tertanya-tanya sama ada Chryseis sudah memeluk Islam atau tidak kerana pernikahan mereka hanya tinggal sebulan lagi. Namun ada juga netizen yang berbangsa Cina meluahkan rasa kecewa di atas keputusan Chryseis untuk memeluk Islam.

Tak kurang juga yang beranggapan memeluk Islam bukan bermaksud tukar bangsa sehingga nama pun harus diubah. Islam adalah agama rahmat untuk seluruh alam. Islam tidak dimonopoli oleh satu-satu bangsa dan ia juga mengenepikan mana-mana bangsa daripada menerimanya.

Perkahwinan dari agama yang berbeza bukanlah asing dalam keluarga Faliq. Sebelum ini abang Faliq, SM Nasaruddin juga berkahwin dengan pengacara televisyen berbangsa cina, Marion Caunter.

IKLAN
View this post on Instagram

Merry merry Christmas everyone!! ❤️🌲

A post shared by marioncaunter (@marioncaunter) on

Apa-apapun HangatMalaysia mendoakan perkahwinan mereka berdua pasti menjadi wedding of the year untuk tahun 2018.