Pada ahad yang lepas (7 Januari) melihatkan buat kali pertamanya Janna Nick bersama Ajak Shiro menjadi pengacara baru rancangan Melodi setelah pengacaranya sebelum ini, Awal Ashaari dan AG Kool FM membuat keputusan untuk mengundurkan diri dari rancangan itu.

Dikritik Netizen

Melihatkan pada gandingan baru ini, rata-rata netizen yang menjadi penonton setia rancangan itu telah menimbulakn pelbagai reaksi netizen termasuk yang mengkritik gandingan itu sebagai serba tidak kena. Kami di murai.my turut berkesempatan melihat rancangan ini dan Ajak dilihat seperti sedikit kekok berbanding Janna.

IKLAN

Sedar akan perkara itu, Janna dan Ajak turut memohon maaf dan berharap peminat dapat memberi peluang kepada mereka untuk mengacarakan rancangan itu memandangkan Ahad yang lalu adalah gandingan mereka buat kali pertama.

Konsep Baru

Bukan sahaja pengacara baru, malah beberapa konsep Melodi turut digubal berbanding sebelumnya dimana dalam Melodi 2018, cerita terkini mengenai artis dikurangkan dan mereka lebih utamakan wawancara bersama artis jemputan.

Malah waktu siarannya juga sudah menjadi 1 jam 30 minit.  Kami tidak pasti adakah konsep dan pengacara Melodi bakal dikekalkan? Terdahulu beberapa orang pengacara Melodi sebelum turut terpalit isu ‘digugurkan’. Apa pun diharap peminat dapat memberi peluang kepada Ajak dan Janna.