Mereka yang lahir pada sekitar 90-an pasti akan mengenali boyband tempatan yang terkenal seperti Kumpulan A To Z, Newboyz, QFace dan KRU. Tidak terkecuali juga dengan kemunculan Kumpulan Boboy yang muncul pada penghujung 1990-an dengan membawakan muzik ergenre pop rock.

Kumpulan Paling Popular

Kumpulan Boboy yang terdiri daripada 5 orang anggota iaitu Bob, Along, Zul, Shah dan Naqiu begitu popular suatu ketika dahulu. Bukan sahaja dengan lagu-lagunya yang popular, malah rupa paras mereka yang kacak juga sentiasa menjadi sebutan di bibir peminat.

IKLAN

Percaya atau tidak, sekitar 2001 merupakan zaman kegemilangan mereka sehingga jadual mereka begitu ketat dimana mereka pernah mencatat rekod persembahan sehingga 4-5 kali sehari. Album pertama kumpulan Boboy iaitu Episod Cinta turut mendapat kutipan melebihi 30,000 unit.(sumber NSR records)

Wajah Terkini Selepas 18 Tahun

Kini selepas 18 tahun dalam industri hiburan, pasti ramai yang tertanya apakah perkembangan dan bagaimana wajah terkini mereka.

Hasil carian murai.my menerusi pelbagai sumber, Naqiu bersama tiga lagi anggota asal kumpulan berkenaan pernah muncul dengan single baharu berjudul Hukum Aku, sebagai isyarat kemunculan semula mereka sekitar dua tahun lalu.

Bagaimanapun, bukan nama Boboy yang digunakan mereka ketika itu, sebaliknya Six Years, sebagai simbolik enam tahun masing-masing membawa haluan sendiri.

Jika Naqiu kini aktif menyanyi di kelab malam, Muz atau Bob pula kini menjadi anggota polis. Berlainan bukan wajah mereka kini?

IKLAN