Bukan mudah untuk membesar dalam keluarga yang berantakkan lagi-lagi dengan ketiadaan bapa sejak kecil lagi. Itu yang diluahkan oleh aktres dan penyanyi Datin Diana Danielle.

Apabila perniagaan ibunya merudum pada tahun 2001 dan kemudian menghidapi kanser pada tahun yang sama, kehidupan menjadi lebih sukar bagi mereka kerana telah mengalami masalah kewangan.

https://www.instagram.com/p/BdmvYKeDJlJ/?taken-by=dianadanielleb

IKLAN

Dibesarkan Oleh Ibu Tunggal

Mengenang kembali pada masa lalu, dia berasa sangat bersyukur bahawa hidupnya telah berubah menjadi lebih baik.

Tetapi pelakon berusia 26 tahun itu tidak pernah lupa betapa sukarnya dibesarkan oleh seorang ibu tunggal. Pengalaman ini dikongsikan di media sosial.

“Beberapa tahun yang lalu, saya memutuskan untuk berkonsi kesusahan keluarga saya dan saya telah melalui,” kata Diana kepada New Straits Times baru-baru ini.

Selepas dia berkongsi kisahnya, orang mula melihatnya sebagai orang sebenar dengan masalah sebenar, dan bukan selebriti popular yang mempunyai semuanya.

Menerusi perkongsian kisah ini di media sosial, ramai juga yang menceritakan masalah ini pada beliau.

View this post on Instagram

Rawra and Didi goofing around @nur_aurora7

A post shared by Diana Danielle (@dianadanielleb) on

IKLAN

“Saya berasa rendah diri namun saya tidak dapat menyelesaikan masalah mereka. Saya hanya boleh meminjamkan telinga dan berkongsi dengan mereka beberapa nasihat mengenai pengalaman saya, “kata Diana

Pengerusi Organisasi Baru

Berkahwin dengan pelakon dan pengarah, Datuk Farid Kamil, ibu dari dua orang ialah pengerusi Dewan Perniagaan Artis Dan Selebriti Malaysia, sebuah organisasi baru yang dilancarkan, yang ditubuhkan untuk menggalakkan keusahawanan di kalangan artis.

Sumber NST Online